Morčacie kúsky v slivkovej omáčke s paradajkami

elixir - fotkaelixir, 21. apríla 2013
Morčacie kúsky v slivkovej omáčke s paradajkami
Foto: elixir

Omáčka je nasladlá, so stopou pikantnosti po zázvore, nie však priamo štipľavá.

4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks (väčšie)
2 PL
3 PL
1 ks
2 strúčiky
30 g
1/3 ČL
6 ks
2 ks
1/2 ČL
2 PL
8 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na masle si rozohrejeme korenia, kým začnú voňať. Medzitým si očistíme a pokrájame na drobno cibuľu, cesnak a zázvor, dáme ich ku koreniam.

  2. 2

    Umyjeme a pokrájame morčacie prsia. Pridáme ku korenistej zmesi, posolíme a opekáme (aspoň) do biela.

  3. 3

    Podlejeme vodou, do ktorej následne dáme aj slivkový lekvár a ocot, premiešame.

  4. 4

    Dusíme 5 minút, počas ktorých nakrájame paradajky na osminky. Tie následne primiešame k mäsu a ešte 5 minút dusíme.

  5. 5

    Na tanieri posypeme pažítkou a môžeme podávať. Ako prílohu som dala ryžu zmiešanú s maslom a petržlenovou vňaťou, k tomu zavárané brusnice.

    Morčacie kúsky v slivkovej omáčke s paradajkami - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu