Morčacie kúsky v slivkovej omáčke s paradajkami

elixir - fotkaelixir, 21. apríla 2013
Morčacie kúsky v slivkovej omáčke s paradajkami
Foto: elixir

Omáčka je nasladlá, so stopou pikantnosti po zázvore, nie však priamo štipľavá.

4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks (väčšie)
2 PL
3 PL
1 ks
2 strúčiky
30 g
1/3 ČL
6 ks
2 ks
1/2 ČL
2 PL
8 ks




Postup

  1. 1

    Na masle si rozohrejeme korenia, kým začnú voňať. Medzitým si očistíme a pokrájame na drobno cibuľu, cesnak a zázvor, dáme ich ku koreniam.

  2. 2

    Umyjeme a pokrájame morčacie prsia. Pridáme ku korenistej zmesi, posolíme a opekáme (aspoň) do biela.

  3. 3

    Podlejeme vodou, do ktorej následne dáme aj slivkový lekvár a ocot, premiešame.

  4. 4

    Dusíme 5 minút, počas ktorých nakrájame paradajky na osminky. Tie následne primiešame k mäsu a ešte 5 minút dusíme.

  5. 5

    Na tanieri posypeme pažítkou a môžeme podávať. Ako prílohu som dala ryžu zmiešanú s maslom a petržlenovou vňaťou, k tomu zavárané brusnice.

    Morčacie kúsky v slivkovej omáčke s paradajkami - obrázok 5

Diskusia k receptu

afataga
vyzera to vyborne, ale ja nemam rada kombinaciu maso a slivky, ja by som dala brusnice a chilli :-)
martinis
vyzerá to zaujímavo, takéto netradičné kombinácie mám rád a iste vyskúšam v oboch verziách - tvojej i brusnicovej od @afatagy :))
elixir
Budem rada, ak skúsite. :) Ono to nie je čistá chuť sliviek s mäsom, ostatné korenia a suroviny tam zanechajú svoju stopu...nám to veľmi chutilo. :)
jerica
@elixir , výborný recept, robievam tiež , ale so sušenými slivkami, bez zázvoru, hlavne pri divine. Vydarené foto,zvádzajúce k realizácii:-)
elixir
@jerica tak som ešte neskúšala - Veľmi sa mi páči,ako človek takto v diskusii k receptu dostane nové podnety :) A, ďakujem aj za pochvalu foto.
jerica
@elixir , pozor, keby si skúsila , mäso vyberieš , suroviny so šťavou vymixovať , preliať cez sitko, málinko zahustiť solamylom na konzistenciu redšej omáčky, nakrájané mäso vložíš späť do omáčky, je to výborná pikantná chuť. Robievam aj s hovädieho (židovka).
janger
Pri morcacine mam vzdy akosi malo fantazie, preto ju ani casto nepripravujem. Ale toto mi az sem zavonalo, musim vyskusat :-).
zapsalka
No toto je krása,výborná kombinácia a hodná realizovania...,dakujem,ukladám.....!!!!
lusinkab
nooooo dakujem vareche,ze dali tento receptik na fb :-) lebo som akosi prehliadla a to je velka skoda :-) ukladam kedze vyzera velmi lakavo a je tam vsetko co mam rada :-) krasne
janger
@elixir , robila som morcacinu podla tohto tvojho receptu. Musim povedat, ze chut bola vyborna. Moc sa nam to vsetkym pacilo. Iste zopakujem. Robila som ale s malou zmenou...Namiesto slivkoveho lekvaru som dala susene slivky, nechala som ich trosku v tom rozvarit. A namiesto cherry paradajok boli obycajne paradajky. A priloha bola cuketa. Dakujem za obohatenie mojej kucharskej knihy tymto peknym receptom :-). Pokusim sa pridat fotku.


elixir
@janger potešila si ma, aj jedlo na fotke je krásne... :) ďakujem, že si sa ozvala :)
evaj1955
Mala som kusok morcacich prs, tak som to urobila podla Tvojho receptu.Musim povedat, ze nam to velmi chutilo, hlavne ta omacka.Dakujem za vyborny recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia