Morčací steak s restovanou hruškou

Autor receptu: ejmyejmy

opäť niečo z mojej fantázie

2
porcie
40 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Morčacie prsia si narežeme na hrubšie rezy, naložíme do zmesi oleja s čiernym mletým korením, so steak korením. Uložíme do chladu minimálne na dve hodiny.
  2. Na suchú rozpálenú panvicu, najlepšie na grilovaciu panvicu, uložíme morčacie rezy a prudko opečieme z oboch strán.
  3. V druhej panvici rozpustíme cukor, pridáme vodu, plátok masla, rozpoltené vyčistené hrušky a krátko orestujeme. Hrušky vyberieme, do karamelovej omáčky pridáme biely rum a kakao, a miešame, kým nebude omáčka jemná. Odstavíme z ohňa.
  4. Menšie zemiaky nakrájame na štvrtinky a dáme piecť. Ja pečiem vo fritéze ACTI FRY, s minimálnym množstvom oleja.
  5. Na tanier ukladáme: steak, hrušku, dookola prelejeme sladkou omáčkou, rozdobíme vetvičkami rozmarínu. Ja som do rohu taniera naaranžovala motýľa vyrezaného formičkou z plátkového syra, a kvetinku syra vložila medzi zemiačiky a mäso.
  6. Jedlo som chystala pre nás, mňa a manžela. Verte, že chutilo.:)