Moravské koláče sú u nás obľúbené, rada ich pečiem hned sa u nás zjedia,lebo chutia veľmi fajnovo.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
| 500 g |
|
| 120 g |
|
| 30 g |
|
| 2 ks |
|
| 100 g |
|
| 300 ml vlažné |
|
| štipka |
|
| Plnka: | |
| 250 g |
|
| 1 ks |
|
| podľa chuti |
|
|
|
|
|
|
|
| 1 čajová lyžička |
|
| Posýpka: | |
| 6 PL |
|
| 6 PL |
|
| 0,5 dcl |
|
Postup
-
1
Z vlažného mlieka, kryštálového cukru a droždia pripravíme kvások. Do misky preosejeme múku, pridáme cukor, zmäknutý tuk, žĺtky a soľ. Pridáme kvások, mlieko a vypracujeme hladké cesto. Poprášime ho múkou, prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme vykysnúť.
-
2
Na pomúčenej doske si rozváľkame vykysnuté cesto a povykrajujeme kolieska s pohárom , ako na šišky. / ja som použila pohár s priemerom 8 cm./ Pripravíme si plnku: Tvaroh si vymiešame s kryšt.cukrom, vanilkovým cukrom,citron.kôrou a škoricou. Naplníme každý jeden kus kolieska a zatočíme ako na buchty.
-
3
Potom si do nich vytlačíme jamky a to tak,že si pripravíme pohár,aby jeho dno malo 4 cm / ja som použila taký./ Zatlačíme na každý jeden kus koláča dno pohára a vznikne nám jamka. Každú jamku si naplníme lekvárom.
-
4
Pripravíme si posýpku: Múku, kryšt.cukor a olej si zmiešame dokopy ,aby sme dostali hrudkovitú štruktúru. Okraje koláčikov si potrieme žltkom a lekvár zasypeme posýpkou aj boky. Necháme ešte pokysnúť a potom dáme na vymastený plech .Pečieme na 200 stupňov v elektrickej trúbe asi 35minút.
-
5
Upečené necháme chvíľku vychládnuť a posypeme práškovým cukrom.
-
6
A už môžeme papkať, dobré sú naozaj,treba len vyskúšať. Z tejto dávky mi vyšlo 18 kusov moravských koláčikov.









dáš si jednu rundu a ideš spinkať ? Tak dobrú noc .
Jááj a ešte aj chute mi robíš.Veď ja si spravím aj sám keďže recept je v kk.Ďakujem
Pozdravujem Ťa z nizozemia