Moravské koláče (fotorecept)

Autor receptu: merylin

Moravské koláče sú u nás obľúbené, rada ich pečiem hned sa u nás zjedia,lebo chutia veľmi fajnovo.

18
porcií
60 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Z vlažného mlieka, kryštálového cukru a droždia pripravíme kvások. Do misky preosejeme múku, pridáme cukor, zmäknutý tuk, žĺtky a soľ. Pridáme kvások, mlieko a vypracujeme hladké cesto. Poprášime ho múkou, prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme vykysnúť.
  2. Na pomúčenej doske si rozváľkame vykysnuté cesto a povykrajujeme kolieska s pohárom , ako na šišky. / ja som použila pohár s priemerom 8 cm./ Pripravíme si plnku: Tvaroh si vymiešame s kryšt.cukrom, vanilkovým cukrom,citron.kôrou a škoricou. Naplníme každý jeden kus kolieska a zatočíme ako na buchty.
  3. Potom si do nich vytlačíme jamky a to tak,že si pripravíme pohár,aby jeho dno malo 4 cm / ja som použila taký./ Zatlačíme na každý jeden kus koláča dno pohára a vznikne nám jamka. Každú jamku si naplníme lekvárom.
  4. Pripravíme si posýpku: Múku, kryšt.cukor a olej si zmiešame dokopy ,aby sme dostali hrudkovitú štruktúru. Okraje koláčikov si potrieme žltkom a lekvár zasypeme posýpkou aj boky. Necháme ešte pokysnúť a potom dáme na vymastený plech .Pečieme na 200 stupňov v elektrickej trúbe asi 35minút.
  5. Upečené necháme chvíľku vychládnuť a posypeme práškovým cukrom.
  6. A už môžeme papkať, dobré sú naozaj,treba len vyskúšať. Z tejto dávky mi vyšlo 18 kusov moravských koláčikov.