Mont Blanc (fotorecept)

Autor receptu: sandriw

Tento dezert pre milovníkov gaštanového pyré pochádza z Talianska. Veľmi obľúbený je aj napríklad v Japonsku, pyré však zvyknú zamieňať za sladké zemiaky alebo tekvicu na pečenie. Je to veľmi rýchly a jednoduchý dezert, ktorý je vhodný či už pre varenie s deťmi, keďže si pri jeho príprave môžu trénovať zručnosť, ale aj v prípade, že čakáte návštevu, ktorá si potrpí na exkluzívnosť. Tej len treba povedať, že je to „Mont-Blanc aux marrons“ a budú z toho PAF :D Viac na: www.facebook.com/whiskitmix

Postup

  1. Množstvá neuvádzam, pretože si myslím, že nie sú potrebné. Pomer gaštanového pyré a šľahačky je podľa chuti a aj osladenie ;) Ale teraz postup: Upečieme piškótové cesto podľa vlastnej chuti vysoké do 1,5 cm, alebo si v supermarkete kúpime rovno hotové (keďže ja v mojej dočasnej mikrokuchynke rúru nemám, tak som zvolila druhú možnosť a kúpila kakaové).
  2. Šľahačku podľa chuti osladíme vanilkovým cukrom a vyšľaháme. Gaštanové pyré zmiešame s časťou šľahačky, aby bolo jemnejšie. Podľa chuti môžeme ešte dosladiť. Dve zdobiace vrecká (v mojom prípade mikroténové vrecká s odstrihnutým koncom) naplníme jednak šľahačkou a jednak gaštanovým krémom.
  3. Podľa veľkosti priemeru muffinových košíčkov si z piškótového cesta vykrojíme kruhy a vložíme ich do košíčka. Do stredu každého kolieska natlačíme kopček šľahačky a pomaly okolo neho, v niekoľkých vrstvách, vytvoríme kopec z gaštanového krému. Ozdobíme kúskami čokolády.
  4. Tip: Okrem piškótového cesta možno použiť aj napríklad košíčky z krehkého cesta, alebo cesto odpaľované. A namiesto čokolády práškový cukor, kokos, alebo nejaké čerstvé, či zavárané kyslejšie ovocie, kandizované ovocie, oriešky alebo nejaké bonbóny :)