My pirohy nerobíme zo zemiakového cesta ale z "rezancového" a prečo tatárčané? Jednoducho ich robime z ražnej múky. :)
4
porcie
porcie
Suroviny
500 g |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
280-300 ml podľa potreby |
|
|
|
|
|
300 g 100% ovčia |
|
podľa chuti |
|
opražená podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
alebo sladká na poliatie |
|
Postup
-
1
Z muky, soli, vody a vajíčka si urobíme cesto . Najlepšie je si pridávať vodu postupne.
- 2
Keď máme vypracované plastické cesto rozvaľkáme ho najlepšie na pomúčenej doske. Povykrajujeme kolieska naplníme a vytvarujeme do tvaru pirohu. Netereba dávať veľa plnky aby nevytiekla! :) radšej si potom pridajte na tanieri :)
- 3
Do oselonej (vriacej ) vody nahádžeme pirohy (nie veľa aby sa nezlepili!) varíme cca 4-5 min. Dobrú chuť.
- 4
Tip: Môžeme podávať s opečenou slaninkou cibuľkou a môžeme poliať smotanou. :)
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu