Moje tatárčané pirohy

Autor receptu: ankha

My pirohy nerobíme zo zemiakového cesta ale z "rezancového" a prečo tatárčané? Jednoducho ich robime z ražnej múky. :)

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Z muky, soli, vody a vajíčka si urobíme cesto . Najlepšie je si pridávať vodu postupne.
  2. Keď máme vypracované plastické cesto rozvaľkáme ho najlepšie na pomúčenej doske. Povykrajujeme kolieska naplníme a vytvarujeme do tvaru pirohu. Netereba dávať veľa plnky aby nevytiekla! :) radšej si potom pridajte na tanieri :)
  3. Do oselonej (vriacej ) vody nahádžeme pirohy (nie veľa aby sa nezlepili!) varíme cca 4-5 min. Dobrú chuť.
  4. Tip: Môžeme podávať s opečenou slaninkou cibuľkou a môžeme poliať smotanou. :)