Moje halászlé

Autor receptu: johny46

Už som jedol mnoho halaszlé,dokonca aj z rybacej konzervy či zo zavináčov a toto je moj recept, ktorý robím už veľmi dlho a má stále pozitívne hodnotenia , tak sa oň s vami podelím.

Postup

  1. Ryby očistíme , umyjeme a dáme variť spolu s koreninami. Ošúpané zemiaky nakrájame na malé kocky. Zhruba 1x1 cm .Cibuľu si nakrájame na drobno a speníme na oleji.Pridáme červenú papriku a zemiaky.Trochu osmahneme ,osolíme,okoreníme,podlejeme vodou a udusíme. Najlepšie je podliať vývarom z rýb ktorý sa nám uvaril.
  2. Ryby vyberieme,vzniknutý vývar precedíme. Vychladnuté ryby vykostíme aby sme pri jedle nemali žiadne rušivé momenty. Z uvarených zemiakov si odoberieme polovicu ,pridáme k precedenému rybaciemu vývaru.Zbytok zemiakov , čo nám zostal v hrnci popučíme a rozmixujeme na kašu aj s vývarom v ktorom sa varili.Toto použijeme na zahustenie.
  3. Do hrnca s vývarom a zemiakmi pridáme vykostené rybacie mäsko,rybací bujon,zemiakový mix a necháme prejsť varom.Krátko pred koncom pridáme pretlačený cesnak a ochutíme. Kto sa nechce hrať s vykosťovaním, môže použiť aj morské ryby,alebo pangasa.