Moja čína z kopaníc
Autor receptu: dadmara0807
Tento receptík som si vymyslela sama mäsko môžete použiť aj bravčové stehno aj
morčacie alebo kuracie prsia :)
4-6 porcie |
30 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Na drobno nakrájame cibuľku a osmažíme na oleji,keď je už zlatavá pridáme cesnak. Strúčikov podľa chuti já dávam 3-4. Mäsko nakrájame na rezance a pridáme k osmaženej cibuľke a cesnačik. Dobre orestujeme , posolíme ,podlejeme vodou a pridáme nakrájané hríbky. Dusíme do mäkka.
- Keď je mäsko mäkké pridáme fazule v konzerve buď v pikantnej alebo len v rajčinovej omáčke a ostatné pochutiny. Kečup asi tak 4-5 lyžíc a koreniny všetko čo máte přimnežene. Necháte prejsť varom a hotovo :) Já podávam k tomu ryžu a tú robím asi takto :
- trúba zapne trúbu :) do hrnca dám olej tak aby som zakryla dno dva hrnky premytej ryže dáme do hrnca a aj toľko teplej vody. Pridáme soľ kari kor. asi tak pol malej lyžičky a aj červenej papriky . Dáme do trúby na 180 stupňov a asi tak 40 min já to už po pol hodine kontrolujem či neni mäkká lebo každá ryža je iná. Ak je mäkká premiešať a zabaliť pod duchnu nech nevychladne Prajem dobrú chuť :)
P.S. prepáčte zabudla som ešte do mäska dávam čili škoricu a med ale nakoľko som toto varila aby to jedla aj moja dcéra mi to vypadlo ale určite to tam pridajte budete prekvapený