Mliečny rez

vanden - fotkavanden, 7. marca 2014
Mliečny rez
Foto: vanden

Tento recept je celkom rýchlovka a je to veľmi chutné.

20 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

200 g
4 ks
1 ks
250 g
125 ml
125 ml
1 ks
 štipka
Plnka:
250 g
2 tégliky
1/2 citrónu
3 PL




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme plnku tak, že zmiešame smotany na šľahanie, tvaroh, med a citrónovú šťavu. Dobre to premiešame a necháme stuhnúť v chladničke.

  2. 2

    Cesto: Urobíme si penu z vajec, cukru a vanilkového cukru. Zmiešame mlieko s olejom a múku s kypriacim práškom a soľou. Striedavo zamiešame do peny sypkú a tekutú zmes.

  3. 3

    Plech si vystelieme papierom na pečenie a vylejeme naň cesto. Dáme piecť. Upečený korpus necháme 10 minút vychladnúť, potom odstránime papier na pečenie a korpus rozrežeme na dve časti. Na jednu polovicu natrieme plnku a druhou to prikryjeme. Necháme stuhnúť a nakoniec nakrájame.

    Mliečny rez - obrázok 3

Diskusia k receptu

eviana
@vanden , rezy vyzerajú byť veľmi chutné a ľahučké ako pierko... šikovná si, veľmi chválim, 5* :)
ubka
Aj ja Ťa pochválim, veľmi jednoduchý a chutný koláčik si urobila, ja na vrch ešte poprskám čokoládu do mriežky.Dávno sme nemali pripomenula si mi.
havino
musím ťa pochváliť, ak máš 15 rokov, šikovná si, aj pekne tvoj koláčik vyzerá
laci
Si naozaj šikula ! veľmi chutné a pekné . Veľa kulinárskych úspechov Ti prajem

kimlo
Vsetky kolace kde je tvaroh mam rad, tento recept sa mi hodi, si sikulka.
anic
moc šikovná mladá slečna,uloženo v kk,ráda upeču.5*
danila
Smotany si vyšľahala alebo iba zmiešala s tvarohom?Pekný koláčik...
sovka62
Nepoznám, ale vyzerá naozaj chutný. Ukladám do KK a ďakujem.
vanden
@danila áno, smotany som vyšľahala a potom zmiešala s tvarohom. Med primiešajte poriadne do zmesi, aby konečná chuť nebola horká.
cesminaz
rezy vyzeraju naozaj velmi chutne a aj cesto vyzera byt super! Ukladam a urcite vyskusam,zidu sa aj taketo chutne rychlovky ;-) vdaka
tatranocka
Pridala som do cesta kakao - dokonalosť sama.Jednoduché a chutné *****. Vďaka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia