Mliečny rez
Autor receptu: vanden
Tento recept je celkom rýchlovka a je to veľmi chutné.
20 minút príprava |
30 minút na 170 °C |
Postup
- Najprv si pripravíme plnku tak, že zmiešame smotany na šľahanie, tvaroh, med a citrónovú šťavu. Dobre to premiešame a necháme stuhnúť v chladničke.
- Cesto: Urobíme si penu z vajec, cukru a vanilkového cukru.
Zmiešame mlieko s olejom a múku s kypriacim práškom a soľou. Striedavo zamiešame do peny sypkú a tekutú zmes.
- Plech si vystelieme papierom na pečenie a vylejeme naň cesto. Dáme piecť.
Upečený korpus necháme 10 minút vychladnúť, potom odstránime papier na pečenie a korpus rozrežeme na dve časti. Na jednu polovicu natrieme plnku a druhou to prikryjeme. Necháme stuhnúť a nakoniec nakrájame.