Mliečna polievka s cibuľou
Autor receptu: redakcia
Postup- Na dno do nahriatej polievkovej
misy vložíme žemle,
ktoré sme nakrájali na plátky
a opiekli na 30 g masla.
- Zalejeme
ich časťou vajec, ktoré
sme rozšľahali a osolili,
a posypeme časťou nastrúhaného
ementálu a parmezánu
alebo čedaru.
- Na to opäť ukladáme
ďalšie vrstvy žemle,
vajec a opäť syra. Odložíme na
teplé miesto.
- Na PL masla si
doružova usmažíme cibuľku,
ktorú sme posekali nadrobno,
zalejeme ju časťou mlieka,
uvaríme domäkka a zmixujeme.
- Do mlieka, ktoré sa nám
zvýšilo, dáme cibuľový pretlak
a varíme. Do polievkovej misy
nalejeme mlieko, ktoré je
ochutené cibuľou, tesne pred
podávaním.
|