Mliečna polievka s cibuľou

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Na dno do nahriatej polievkovej misy vložíme žemle, ktoré sme nakrájali na plátky a opiekli na 30 g masla.
  2. Zalejeme ich časťou vajec, ktoré sme rozšľahali a osolili, a posypeme časťou nastrúhaného ementálu a parmezánu alebo čedaru.
  3. Na to opäť ukladáme ďalšie vrstvy žemle, vajec a opäť syra. Odložíme na teplé miesto.
  4. Na PL masla si doružova usmažíme cibuľku, ktorú sme posekali nadrobno, zalejeme ju časťou mlieka, uvaríme domäkka a zmixujeme.
  5. Do mlieka, ktoré sa nám zvýšilo, dáme cibuľový pretlak a varíme. Do polievkovej misy nalejeme mlieko, ktoré je ochutené cibuľou, tesne pred podávaním.