Mliečna mrvancová polievka

diabambulka - fotkadiabambulka, 24. októbra 2010

Spomýnate si na polievku z detstva? Veru ja si ju pamätám ako nám ju vždy na prázdninách starká varila :-))) Dnes som ju uvarila Zobraziť celý popisSpomýnate si na polievku z detstva? Veru ja si ju pamätám ako nám ju vždy na prázdninách starká varila :-))) Dnes som ju uvarila synčekovi a veľmi mu chutila .

5-6
porcií
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

4-5 ks
0,5 l
1 lyžica
MRVENIČKA :
podľa potreby
1 ks




Postup

  1. 1

    Očistíme a nakrájeme zemiaky na kocky, osolíme a zelejeme vodou. Varíme do mäkka. Medzitým si pripravíme mrveničku.

  2. 2

    Mrvenička : Do misky rozbijeme vajíčko a pridávame podľa potreby hrubú múku tak aby nám vzniklo tuhé cesto, ktoré potom nastrúhame na strúhadle, alebo urobíme mrvančeky v ruke .

    Mliečna mrvancová polievka - obrázok 2
  3. 3

    Keď máme uvarené zemiaky pridáme mrvančeky a spolu varíme. Keď sú už aj mrvančeky uvarené vlejeme do polievky 0,5 litra plnotučného mlieka a prevaríme. Na záver pridáme 1 lyžicu masla a podľa chuti dosolíme.

Diskusia k receptu

altyn
Tak toto si uložím, možno raz aj na to príde... :-))))))))
ailuj82
so zemiakmi nepoznám. Nám to robievala mamina na sladko a s troškou korenia. Moja oblúbená :)
samanka
pamätám, ale tiež sa u nás robila bez zemiakov a mala takú zvláštnu sladko-slanú chuť...
huck
celkom som na nu zabudla ! Potešila si ma Diabambulka :) Aj unas sa robila bez zemiačikov ako vravi samanka. Mala som ju velmi rada ako decko, aj ked som inak nebola na polievky :)
jezibabka1
ja som ju doma nikdy nerobila, ale v mojej predchádzajúcej robotke to tety kuchárky varili na desať 1* a keďže som robila v škôlke, tak bola zaužívaná pod názvom "bábätkovská" polievka a tak, ako drobci pri jedení vymýšľali, tak tejto polievky nikdy nebolo dosť, lebo ju ľúbili:)))
klaura
pamätám, na slano mi ju robievala starká a najradšej som mala tie posledné melenčeky ... :) u nás sa volala melencová, alebo mliekové melence ... a takisto ich robila moja svokra mojim deťom ... ja som ju nevarievala ... ale určite ju budem variť vnúčatám ... :)
hviezdickaz
Ahoj Mata,ani som nevedela,ze tu mas melencekovu polievku,Lubko mi s nou stale pili usi,aby som mu ju urobila,takze okamzite ukladam do MKK. ;-) Prave pozeram vsetky tvoje recepty a hladam inspiraciu,co malym navarit. Asi skusim tie tvoje sulance ;-)
diabambulka
:O)
smejem sa lebo aj moja sestrenica hľadala akurát túto polievočku a našla ju práve u mňa, tiež ju varila synčekovi a šúľance sú u nás TOP akurát dnes mi ich Filipko spomýnal, že by si dal s makom a to sme k nim prišli na prechádzke, keď zbadal vlčí mak a pýtal sa ma či z neho je mak na šúľance :O)
radost
polievočka môjho detstva..detstva mojich detí..
polievočka obľúbená aj na moje staré kolená..
akurát vnučka je z iného cesta..
nepije mlieko..nedivím sa
ved ani dobré nie je...
to krabicové z mesta...
diabambulka
@radost tak aj tento problém si pamätám, naša starká mala 4 vnúčatá na prázdninách a keď varila jeden nemá rád to druhý ono... klasika a pri tejto polievočke práve môj bratraanec nechcel mlieko a starká jednoducho na záver mu odobrala polievočku do taniera bez mlieka a pre ostatných do hrnca doliala mlieko a spokojnosť na všetkých stranách :-)
alenka25
Ďakujem aj ja za pripomenutie receptu. Chystám sa tiež pridať "mrvaňovú" polievku, ktorá sa u nás varila. Je trošku iná, bez zemiakov, ale musím vyskúšať aj túto tvoju verziu :)
canita
prosim vas, a z toho cesta sa potom daju lahko len tak rucne narobit taketo kusocky?:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia