Mleté mäso v talianskom štýle so šampiňónmi fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 5. októbra 2015

Zohnal som mleté mäso mix už ochutené tak som si ho takto pripravil. Hodili sa mi k tomu šampiňóny tak som ich dorobil k Zobraziť celý popisZohnal som mleté mäso mix už ochutené tak som si ho takto pripravil. Hodili sa mi k tomu šampiňóny tak som ich dorobil k tomu. Kedže mäso bolo ochutené tak veľa prace s ním nebolo.

8-10
porcií
15 minút
príprava
85 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
3 ks
6 strúčiky
1 dcl
0,5 l
200 g
Na omáčku:
0,5 kg
5 strúčiky
200 ml
1 PL
Na oboje:




Postup

  1. 1

    Toto mleté mäso je ochutené čerstvými bylinkami (bazalka, tymián, šalvia, oregáno atď). Jedine čo som do neho pridal korenie štyroch farieb čerstvo zomleté,soľ, cesnak lisovaný a strúhaný sýr.

    Mleté mäso v talianskom štýle so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V nádobe som zmiešal mäso, rozbité vajcia, soľ, lisovaný cesnak, sýr strúhaný a trochu smotany. Nechal som to postať 30 minút nech spolu prejdu chute.

    Mleté mäso v talianskom štýle so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Misu z jenského skla potrel maslom a posýpal strúhankou. Na to dal pripravené mäso.

    Mleté mäso v talianskom štýle so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na mäso polial smotanou na varenie a paradajkové pyré. Zakryl a vložil do vyhriatej rúry na 200°C na hodinu.

    Mleté mäso v talianskom štýle so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po hodine som to pozrel bolo tam ešte dosť omáčky. Tak znovu odokryte dal do rúry na 15 minút. Kuchyňa voňala ohromné. Po tejto dobe som to vytiahol a nechal vychladnúť. Ta omáčka počas ochladzovania vsiakla do mäsa. Počas pečenia som si uvaril zemiakovú kašu.

    Mleté mäso v talianskom štýle so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Počas zapekania mäsa posledných 15 minút urobil som si šampiňóny nech sú teple zarovno s mäsom. Tie som očistil a nakrájal na väčšie kusy počas pečenia mäsa. Pór som nakrájal na drobno a cesnak pretlačil cez lis. Pripravil si aj smotanu kyslú.

    Mleté mäso v talianskom štýle so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do panvice dal som plátok masla a za 2 Pl oleja nechal zohriať. Potom pridal šampiňóny osolil, okorenil čerstvo pomletím korením a posypal trochou rasce. Premiešal zakryl a nechal chvíľu nech pustia vodu. Odokryl premiešaval ich nech sa voda trochu vyparí.

    Mleté mäso v talianskom štýle so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Terz som pridal kyslú smotanu. Taká mne chutila, kto chce môže si dať aj sladkú.

    Mleté mäso v talianskom štýle so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pár krát to premiešal a pridal som zemiakový škrob rozmiešaný v mlieku. Miešal som to až to zhustlo. Malo to správnu hustotu, tak som to odstavil zo sporáka. Mám všetko hotové.

    Mleté mäso v talianskom štýle so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Môžem servírovať. Na tanier som urobil veniec zo zemiakovej kaše krajom taniera. Do stredu dal kocku mäsa a medzi kašu a mäso pridal šampiňóny. Podával na to mladú cibuľku zelenú časť nakrájanú. Tak želám Vám dobrú chuť ak si uvarite.

    Mleté mäso v talianskom štýle so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

gitka61
V bode 2 mas nastruhany syr a v recepte chyba ,alebo mas zlu fotku .Recept sa mi paci,preto som zvedava ci tam treba aj ten syr.Rada ho vyskusam zase nieco nezvycajne,ale chutne,k.k.*****:-)
kukulienka71
bohato varíš:-) vidieť, že ťa to baví. Myslím, že by som si to urobila na panvici spolu so šampiňónmi. Dobrá inšpirácia, ďakujem.
gitka61
Dakujem za opravu receptu a rada ho vyskusam.Mas v recepte suroviny,ktore nasi velmi oblubuju ,takze coskoro bude u nad na obedik.Dufam,ze za moj komentar za ten syr sa nehnevas .Prajem krasny den a tesim sa na tvoje nove kuzla co tu vykuchtis.:-)
mesiar50
Cítiť z tvojich receptov, že varenie ťa teší a hlavne, že to robíš s láskou k pripravovanému jedlu. Mňa zaujala, tiež omáčka a preto je recept už v kk.
Ďakujem pekne. Želám všetko dobré.
bambulkaaa
Koľko krát som mala mleté mäso a chcela som z neho uvariť niečo iné ako fašírku alebo špagety tak ma moc potešil tvoj receptík hneď som si ho uložila :) Ďakujem za receptík určite ho navarím :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia