Mleté mäso v talianskom štýle so šampiňónmi fotorecept
Foto: patroveckypitrs
Zohnal som mleté mäso mix už ochutené tak som si ho takto pripravil. Hodili sa mi k tomu šampiňóny tak som ich dorobil k Zobraziť celý popisZohnal som mleté mäso mix už ochutené tak som si ho takto pripravil. Hodili sa mi k tomu šampiňóny tak som ich dorobil k tomu. Kedže mäso bolo ochutené tak veľa prace s ním nebolo.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Toto mleté mäso je ochutené čerstvými bylinkami (bazalka, tymián, šalvia, oregáno atď). Jedine čo som do neho pridal korenie štyroch farieb čerstvo zomleté,soľ, cesnak lisovaný a strúhaný sýr.
-
2
V nádobe som zmiešal mäso, rozbité vajcia, soľ, lisovaný cesnak, sýr strúhaný a trochu smotany. Nechal som to postať 30 minút nech spolu prejdu chute.
-
3
Misu z jenského skla potrel maslom a posýpal strúhankou. Na to dal pripravené mäso.
-
4
Na mäso polial smotanou na varenie a paradajkové pyré. Zakryl a vložil do vyhriatej rúry na 200°C na hodinu.
-
5
Po hodine som to pozrel bolo tam ešte dosť omáčky. Tak znovu odokryte dal do rúry na 15 minút. Kuchyňa voňala ohromné. Po tejto dobe som to vytiahol a nechal vychladnúť. Ta omáčka počas ochladzovania vsiakla do mäsa. Počas pečenia som si uvaril zemiakovú kašu.
-
6
Počas zapekania mäsa posledných 15 minút urobil som si šampiňóny nech sú teple zarovno s mäsom. Tie som očistil a nakrájal na väčšie kusy počas pečenia mäsa. Pór som nakrájal na drobno a cesnak pretlačil cez lis. Pripravil si aj smotanu kyslú.
-
7
Do panvice dal som plátok masla a za 2 Pl oleja nechal zohriať. Potom pridal šampiňóny osolil, okorenil čerstvo pomletím korením a posypal trochou rasce. Premiešal zakryl a nechal chvíľu nech pustia vodu. Odokryl premiešaval ich nech sa voda trochu vyparí.
-
8
Terz som pridal kyslú smotanu. Taká mne chutila, kto chce môže si dať aj sladkú.
-
9
Pár krát to premiešal a pridal som zemiakový škrob rozmiešaný v mlieku. Miešal som to až to zhustlo. Malo to správnu hustotu, tak som to odstavil zo sporáka. Mám všetko hotové.
-
10
Môžem servírovať. Na tanier som urobil veniec zo zemiakovej kaše krajom taniera. Do stredu dal kocku mäsa a medzi kašu a mäso pridal šampiňóny. Podával na to mladú cibuľku zelenú časť nakrájanú. Tak želám Vám dobrú chuť ak si uvarite.
Ďakujem pekne. Želám všetko dobré.