Mleté mäso v talianskom štýle so šampiňónmi (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Zohnal som mleté mäso mix už ochutené tak som si ho takto pripravil. Hodili sa mi k tomu šampiňóny tak som ich dorobil k tomu. Kedže mäso bolo ochutené tak veľa prace s ním nebolo.

8-10
porcií
15 minút
príprava
85 minút
na 200 °C

Postup

  1. Toto mleté mäso je ochutené čerstvými bylinkami (bazalka, tymián, šalvia, oregáno atď). Jedine čo som do neho pridal korenie štyroch farieb čerstvo zomleté,soľ, cesnak lisovaný a strúhaný sýr.
  2. V nádobe som zmiešal mäso, rozbité vajcia, soľ, lisovaný cesnak, sýr strúhaný a trochu smotany. Nechal som to postať 30 minút nech spolu prejdu chute.
  3. Misu z jenského skla potrel maslom a posýpal strúhankou. Na to dal pripravené mäso.
  4. Na mäso polial smotanou na varenie a paradajkové pyré. Zakryl a vložil do vyhriatej rúry na 200°C na hodinu.
  5. Po hodine som to pozrel bolo tam ešte dosť omáčky. Tak znovu odokryte dal do rúry na 15 minút. Kuchyňa voňala ohromné. Po tejto dobe som to vytiahol a nechal vychladnúť. Ta omáčka počas ochladzovania vsiakla do mäsa. Počas pečenia som si uvaril zemiakovú kašu.
  6. Počas zapekania mäsa posledných 15 minút urobil som si šampiňóny nech sú teple zarovno s mäsom. Tie som očistil a nakrájal na väčšie kusy počas pečenia mäsa. Pór som nakrájal na drobno a cesnak pretlačil cez lis. Pripravil si aj smotanu kyslú.
  7. Do panvice dal som plátok masla a za 2 Pl oleja nechal zohriať. Potom pridal šampiňóny osolil, okorenil čerstvo pomletím korením a posypal trochou rasce. Premiešal zakryl a nechal chvíľu nech pustia vodu. Odokryl premiešaval ich nech sa voda trochu vyparí.
  8. Terz som pridal kyslú smotanu. Taká mne chutila, kto chce môže si dať aj sladkú.
  9. Pár krát to premiešal a pridal som zemiakový škrob rozmiešaný v mlieku. Miešal som to až to zhustlo. Malo to správnu hustotu, tak som to odstavil zo sporáka. Mám všetko hotové.
  10. Môžem servírovať. Na tanier som urobil veniec zo zemiakovej kaše krajom taniera. Do stredu dal kocku mäsa a medzi kašu a mäso pridal šampiňóny. Podával na to mladú cibuľku zelenú časť nakrájanú. Tak želám Vám dobrú chuť ak si uvarite.