Minirolády z kuracieho mäsa (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Ponúkam ďalší z mojich receptov z parného hrnca.
60 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Množstvá som neuvádzala - koľko mäsa si nachystáte toľko rolád spravíte a náplň je tiež podľa vlastnej fantázie, prípadne čo máte doma v chladničke. Tie moje sú zoradené tak ako na vrchnom obrázku z ľava do prava.
Kuravie prsia rozrežeme a rozklepeme zruba na obdĺžnik. Na dosku si natiahneme fóliu, na fóliu nasypeme trochu soli a zmes korenia na pečené kura a nato položíme plátok mäsa - toto platí pre všetky rolky, odlišné sú iba náplne:
1. na plátok mäsa dáme plátok šunky, do stredu hrubší plátok mrkvy, priečne po dĺžke rozkrojený párok a za hrsť celých byliniek, ja som dala petržlenovú vňať a kmín. Pomocou fólie tuho zavinieme, na koncoch fóliu zatočíme ako salónku a zaviažeme špagátikom aby počas parenia nevytiekla ani slzička sócu.
- 2. na plátok mäsa dáme šunku, čerstvý špenát, trochu korenia a tvrdý syr - zavinieme. Mrazený špenát treba najskôr vydusiť zo šťavy.
- 3. v párku pozdĺžne vyrežeme oproti seba dva zárezy, mrkvu rozrežeme pozdĺžne na štvrtiny a tieto mrkvové klínky vložíme do vyrezaných otvorov v párku, položíme na plátok mäsa a tesne zavinieme.
- 4. zbytky párku pokrájame na drobučko, opražíme na kvapke oleja, pridáme hrášok, vajíčko a urobíme praženicu, ochutíme. Do hotovej vychladnutej praženice pridáme na malé kocky nakrájanú kápiu. Na plátok mäsa dáme šunku, praženicu a zavinieme.
- 5. na plátok mäsa dáme šunku, kápiu, syr a klobásku prekrojenú pozdĺžne na štvrtiny a zabalíme.
- Rolády uložíme do parného hrnca, ja som ešte pridala zemiaky a paríme cca 25 minút.
- Potom rolády opatrne vyberieme a odstrihneme fóliu tak, aby sme šťavu ktorá je vo vnútri zachytili do kastrólka. Túto šťavu necháme prevrieť, prípadne ju dochutíme a poslúži nám na poliatie rolád pri podávaní. Ak budeme podávať rolády studené ako súčasť studených mís, necháme rolády vychladnúť až potom krájame.
- My sme mali na obed zo zemiakmi, preliate šťavou so zeleninovým šalátom.