Minirolády z kuracieho mäsa (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Ponúkam ďalší z mojich receptov z parného hrnca.

60 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Množstvá som neuvádzala - koľko mäsa si nachystáte toľko rolád spravíte a náplň je tiež podľa vlastnej fantázie, prípadne čo máte doma v chladničke. Tie moje sú zoradené tak ako na vrchnom obrázku z ľava do prava. Kuravie prsia rozrežeme a rozklepeme zruba na obdĺžnik. Na dosku si natiahneme fóliu, na fóliu nasypeme trochu soli a zmes korenia na pečené kura a nato položíme plátok mäsa - toto platí pre všetky rolky, odlišné sú iba náplne: 1. na plátok mäsa dáme plátok šunky, do stredu hrubší plátok mrkvy, priečne po dĺžke rozkrojený párok a za hrsť celých byliniek, ja som dala petržlenovú vňať a kmín. Pomocou fólie tuho zavinieme, na koncoch fóliu zatočíme ako salónku a zaviažeme špagátikom aby počas parenia nevytiekla ani slzička sócu.
  2. 2. na plátok mäsa dáme šunku, čerstvý špenát, trochu korenia a tvrdý syr - zavinieme. Mrazený špenát treba najskôr vydusiť zo šťavy.
  3. 3. v párku pozdĺžne vyrežeme oproti seba dva zárezy, mrkvu rozrežeme pozdĺžne na štvrtiny a tieto mrkvové klínky vložíme do vyrezaných otvorov v párku, položíme na plátok mäsa a tesne zavinieme.
  4. 4. zbytky párku pokrájame na drobučko, opražíme na kvapke oleja, pridáme hrášok, vajíčko a urobíme praženicu, ochutíme. Do hotovej vychladnutej praženice pridáme na malé kocky nakrájanú kápiu. Na plátok mäsa dáme šunku, praženicu a zavinieme.
  5. 5. na plátok mäsa dáme šunku, kápiu, syr a klobásku prekrojenú pozdĺžne na štvrtiny a zabalíme.
  6. Rolády uložíme do parného hrnca, ja som ešte pridala zemiaky a paríme cca 25 minút.
  7. Potom rolády opatrne vyberieme a odstrihneme fóliu tak, aby sme šťavu ktorá je vo vnútri zachytili do kastrólka. Túto šťavu necháme prevrieť, prípadne ju dochutíme a poslúži nám na poliatie rolád pri podávaní. Ak budeme podávať rolády studené ako súčasť studených mís, necháme rolády vychladnúť až potom krájame.
  8. My sme mali na obed zo zemiakmi, preliate šťavou so zeleninovým šalátom.