Sme len dvaja a oslavenec pracoval cez weekend tak nie je treba piect velky Savarin.
príprava
na 190 °C
Suroviny
3 lyzicky |
|
80 ml vlazne |
|
1 lyzica |
|
1 vacsie |
|
2 |
|
1 z mensieho pomaranca |
|
165 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
syrup: | |
200 g |
|
3 lyzice |
|
4 lyzice |
|
poleva: | |
3 lyzice |
|
podla potreby |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
V polke vlazneho mlieka a lyzicke cukru rozmiesame susene kvasnice. Ked sa nic nedeje cca 10 minut vyhodime a zacneme od znova kupime nove kvasnice pokial nedostaneme napenenu tekutinu.
- 2
Vymiesame vajicko , zltka a zostatok cukru a nastruhanu pomarancovu koru. Preosejeme muku a do vacsej misky v strede si spravime jamku vlejeme nastartovane kvasnice , vajicka a zacneme pridavat muku zo stran , vypracujeme cesto po trochach pridavame zostatok mlieka a roztopene maslo a cca 10 minut miesame a nakoniec vmiesame hrozienka , ( ja som dal zmes hrozienka nakrajane kandizovane ovocie ) ale daju sa dat aj oriesky.
- 3
Zakryjeme a dame na teple miesto vykysnut na 1 hodinu alebo pokial sa nam cesto nezvacsi na dvojnasobok. Ceste vyberieme a zrazime dole a zlahka vymiesame tak jednu dve minuty. Pripravime si naolejovane formicky a naplnime na menej nez 2/3 cestom a odlozime na 30 minut na teple miesto. Dame do rozohriatej rury na cca 20-25 minut na 190 C ( dame alu foliu ked treba aby nam vrch nezhorel).
- 4
Pripravime si pomarancovo -rumovy syrup. Do mensej panvice dame rozpustit cukor v hrnceku vody a dame do varu a varime miesame cca 3 minuty.Odstavime na stranu a vmiesame pomarancovu stavu a rum. V malej panvicke si dame do trochu vody rozohriat rozmiesat- rozriedit kvalitny marhulovy dzem a nachystame si stetku na natieranie.
- 5
Najpr polievame syrupom vo formickach-pockame a vyberieme a polievame aj z vrchu . Nakoniec "natrieme" kolaciky horucim rozriedenym marhulovym dzemom. Servirujeme s cerstvym ovocim podla chute a aj slahackou .
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
www.kitchenworksinc.com/6-CUP-10-TINNED-STEEL-SAVARIN-MOLD__997...
A este som piekol aj do roboty...zapekane jablka na vrchu pod tym plnka z lieskovcov a na spodku listkove cesto...myslim ze sa to vola po Francuzsky -Galette.