Toto som robila dcéram k narodeninám pre kamarátky, pravda, kedˇ boli menšie.
príprava
na 250 °C
Suroviny
300 ml teplá |
|
300 ml vlažné |
|
150 ml |
|
1 kg |
|
1 ks |
|
1 lyžica |
|
1 lyžička |
|
250 g |
|
3 ks |
|
200 ml (1 kelímok) |
|
|
|
|
|
strúhaný |
|
Postup
-
1
Vodu a mlieko dáme spolu. Do vlažného dáme droždie a cukor. Kedˇ droždie vyjde na povrch, pridáme múku, soľ, olej a zamiesime cesto. Nemiesime dlho, iba aby sa všetko dalo dokopy. Necháme kysnúť jednu hodinu. Potom si podelíme cesto na tri alebo štyri časti. Ak chceme menšie, tak na štyri. Vyvaľkáme a potrieme margarínom vymiešaným so žľtkami a smotanou. Potom tam položíme čo máme radi na pizzu : šunku, syr, pečiarky...Oblohu som v recepte neuviedla preto že je to individuálne kto čo má rád. Zatočíme do rolády a krájame kolieska tenké asi ako prst. Kladieme na plech a ešte dáme kečup a oregano. Po upečení posypeme strúhaným syrom.
Diskusia k receptu