Snehové tortičky
Mini Pavlovovej tortičky
Autor receptu: redakcia
16 porcií |
60-75 minút tepelná úprava |
Postup- Bielky šľaháme mixérom na stredných otáčkach a postupne
do nich zašľaháme kryštálový cukor. Šľaháme dovtedy, kým medzi prstami necítime nijaké kúsky cukru. Vtedy zvýšime rýchlosť
obrátok na maximum. Nakoniec pridáme ocot a kukuričný
škrob a zašľaháme ich do bielkov.
- Sneh dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou
a nastriekame malé kolieska na papier na pečenie. Medzi kolieskami necháme rozstupy. Ideálne je v strede koliesok nechať miesto na krém.
- Rúru vyhrejeme na 180 stupňov, ale hneď ako dáme tortičky piecť, stiahneme teplotu na 110 stupňov a tortičky sušíme asi 1 hodinu až 1 hodinu 15 minút.
- Krém: V mixéri spolu vyšľaháme všetky ingrediencie.
Krém dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou.
Nastriekame na vychladnuté tortičky a navrch poukladáme drobné ovocie. Môžeme dozdobiť mätou
a jedlými kvetmi.
|