Snehové tortičky

Mini Pavlovovej tortičky

Autor receptu: redakcia

16
porcií
60-75 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bielky šľaháme mixérom na stredných otáčkach a postupne do nich zašľaháme kryštálový cukor. Šľaháme dovtedy, kým medzi prstami necítime nijaké kúsky cukru. Vtedy zvýšime rýchlosť obrátok na maximum. Nakoniec pridáme ocot a kukuričný škrob a zašľaháme ich do bielkov.
  2. Sneh dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a nastriekame malé kolieska na papier na pečenie. Medzi kolieskami necháme rozstupy. Ideálne je v strede koliesok nechať miesto na krém.
  3. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov, ale hneď ako dáme tortičky piecť, stiahneme teplotu na 110 stupňov a tortičky sušíme asi 1 hodinu až 1 hodinu 15 minút.
  4. Krém: V mixéri spolu vyšľaháme všetky ingrediencie. Krém dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou. Nastriekame na vychladnuté tortičky a navrch poukladáme drobné ovocie. Môžeme dozdobiť mätou a jedlými kvetmi.