Kakaová torta

Mikulášska kakaová torta

Autor receptu: helena10

Upiekla som sladkú sviatočnú nádielku.

Suroviny

Postup

  1. Korpus: V nádobe vyšľahám celé vajcia s cukrom, so štipkou soli, prilejem olej a mlieko. Preosiate múky s práškom do pečiva pridávam na viackrát, prešľahám. Nakoniec vsypem preosiate kakao. Premiešam.
  2. Cesto vylejem na okrúhly plech – priemer 22 cm. Plech som vystriekala sprejom na pečenie.
  3. Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem približne 35 minút.
  4. Na vychladnutom korpuse zrežem tenký vrch, aby som si spravila omrvinky na zdobenie. Zostávajúci korpus rozrežem na 2 rovnako hrubé časti a navlhčím ich trocha mliekom.
  5. Krém si pripravím vymiešaním mascarpone s polovicou kakaovo-orieškovej nátierky a následne zvyšnú nátierku pridávam postupne a po lyžiciach aj kyslú smotanu – podľa vlastnej chuti - a vymiešam.
  6. Potom obidva korpusy natieram kakaovo-orieškovým krémom. Bok torty tiež natriem krémom a obložím omrvinkami z korpusu. Tortu takto nechávam 3-4 hodiny v chladničke.
  7. Vrch torty ozdobím omrvinkami z korpusu, nastrúhanou čokoládou a čokoládovými hviezdičkami. Dobrú chuť prajem!