Kakaová torta
Mikulášska kakaová torta
Autor receptu: helena10
Upiekla som sladkú sviatočnú nádielku.
Postup
- Korpus: V nádobe vyšľahám celé vajcia s cukrom, so štipkou soli, prilejem olej a mlieko. Preosiate múky s práškom do pečiva pridávam na viackrát, prešľahám. Nakoniec vsypem preosiate kakao. Premiešam.
- Cesto vylejem na okrúhly plech – priemer 22 cm. Plech som vystriekala sprejom na pečenie.
- Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem približne 35 minút.
- Na vychladnutom korpuse zrežem tenký vrch, aby som si spravila omrvinky na zdobenie. Zostávajúci korpus rozrežem na 2 rovnako hrubé časti a navlhčím ich trocha mliekom.
- Krém si pripravím vymiešaním mascarpone s polovicou kakaovo-orieškovej nátierky a následne zvyšnú nátierku pridávam postupne a po lyžiciach aj kyslú smotanu – podľa vlastnej chuti - a vymiešam.
- Potom obidva korpusy natieram kakaovo-orieškovým krémom. Bok torty tiež natriem krémom a obložím omrvinkami z korpusu. Tortu takto nechávam 3-4 hodiny v chladničke.
- Vrch torty ozdobím omrvinkami z korpusu, nastrúhanou čokoládou a čokoládovými hviezdičkami. Dobrú chuť prajem!