Mexický svadobný koláč

redakcia - fotkaredakcia, 15. septembra 2009

Suroviny

2 ks
400 g
450 g
2 KL
120 g
350 ml
100 g
50 g




Postup

  1. 1

    Z múky, cukru, vajec, sódy bikarbóny a šťavy z ananásu vypracujeme hladké cesto.

  2. 2

    Vylejeme ho na vymastený a pomúčený plech, navrch poukladáme kúsky ananásu.

  3. 3

    Dáme do vyhriatej rúry upiecť do zlatista.

  4. 4

    Medzitým si pripravíme polevu: maslo v kastróliku roztopíme, pridáme smotanu, kokos, orechy a cukor.

  5. 5

    Ručne dobre vymiešame a chvíľku povaríme. Ešte teplý koláč rovnomerne natrieme polevou, navrch nastrúhame čokoládu.

  6. 6

    Dáme ho do chladu odležať a môžeme servírovať.

Diskusia k receptu

Vymazať
veronika353
Tento recept mi dala kamarádka,pekla jsem ho tento víkend,dneska zústal už jen maličký kousek,tak jsem ještě upekla muffinky podle receptu z "Varechy".Ten koláč je velmi dobrý,ananas ho dělá šťavnatý.Moje rodina má ráda všechny koláče i zákusky,hlavně ovocné.
Vymazať
petrasnv
Je to naozaj výborný koláč ja ho mám od svojej mamky a najprv som ho robila tiež z ananásu ale nabudúce sa chystám ho robiť z iného ovocného kompótu.
Vymazať
jurka
Recept som dostala dávnejšie od kamarátky. Je to síce kalorická bomba, ale famózna. Netradičná kombinácia, ľahučké cesto, svieža chuť. Vrelo odporúčam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia