Mexické plnené čili papriky

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Opatrne odstránime šupku z paprík, aby sme nezlomili stopky. Urobíme pozdĺžny rez a vyberieme semená.
  2. Do papriky vložíme syr. Rez a menšie trhlinky spojíme špáradlami. Do misky dáme bielky, pridáme štipku soli a vyšľaháme tuhý sneh.
  3. Zľahka vyšľaháme žĺtky a vmiešame ich do snehu. Olej zohrejeme vo veľkej, ťažkej panvici.
  4. Keď je horúci, papriky zľahka obalíme múkou, ponoríme do vajcovej zmesi a vložíme do horúceho oleja.
  5. Smažíme dohneda na jednej strane, potom obrátime a osmažíme aj druhú stranu. Odložíme odkvapkať na papierové utierky.
  6. Paradajkové pyré dáme do inej veľkej plytkej panvice a ohrejeme, aby bola teplá. Vložíme odkvapkané, usmažené papriky a povaríme, aby sa dobre prehriali.
  7. Podávame ihneď s varenou ryžou.