Metrový zákusok s citrónovou plnkou fotorecept
Foto: olinecka
Obľúbený zákusok na rôzne príležitosti, ktorému sa nedá odolať.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
125 g |
|
125 g |
|
1/2 bal. |
|
250 g |
|
8 PL |
|
8 PL vlažná |
|
3 PL |
|
Plnka: | |
600 ml |
|
2 bal. (v prášku) |
|
5 PL |
|
250 g |
|
Na poliatie: | |
|
Postup
-
1
Vajíčka vyšľaháme do penista, vmiešame cukor a došľaháme do svetlej peny, striedavo pridáme olej, vlažnú vodu. Nakoniec vmiešame preosiatu múku, ktorú spojíme s práškom do pečiva. Dve formy na srnčí chrbát vymastíme poriadne maslom, vysypeme múkou. Cesto rozdelíme na dve polovice, do jednej časti vmiešame preosiate kakao. Svetlé a kakaové cesto nalejeme do foriem. Rúru predhrejeme na 190 °C, pečieme 30 minút, cesto sledujeme, kontrolujeme špajdľou či je upečené.
-
2
Suroviny na plnku a čokoládovú polevu.
-
3
Upečené korpusy pokrájame na dieliky. V troche mlieka rozhabarkujeme citrónový puding, zbytok mlieka dáme variť s cukrom. Po zovretí vlejeme pripravený pudingový prášok a uvaríme hustý puding, ktorý zakryjeme potravinovou fóliou, necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vymiešame do hladka a spojíme s vychladnutým pudingom. Pripravenou plnkou zlepujeme striedavo tmavý a svetlý dielik korpusu.
-
4
Nakoniec vrch potrieme zbytkom plnky a odložíme do chladničky stuhnúť.
-
5
Na vodnom kúpeli pripravíme čokoládovú polevu, ktorou polejeme celý zákusok. Odložíme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame šikmo. Dobrú chuť.
Som rada za nahliadnutie receptu a tiež tvojmu komentáru, ktorý potešil. Nemerala som pretože nebolo kedy.... Veď vieš keď je to niečo výborne.
Ďakujem som rada za nahliadnutie receptu.
Ďakujem za príjemný komentár som rada že sa recept páči.
Veru výborný, ďakujem.
Svieža citrónová chuť... Ďakujem za krásny komentik