Foto: smajliqa
receptík mám z knižky MúčNIKY od Aleny Doležalovej.
20
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
60 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej a vlažnú vodu, dobre zamiešame. Nakoniec zľahka vmiešame múku s PDP, a tuhý sneh z bielkov.
- 2
Cesto rozdelíme na dve polovice, do jednej zamiešame kakao. Svetlé aj tmavé cesto upečieme každé zvlášť vo vymastených a múkou vysypaných formách na biskupský chlebíček.
- 3
Po vychladnutí chlebíčky nakrájame na pláty, potrieme ich lekvárom a tmavý a svetlý diel striedavo zlepíme krémom, ktorým potrieme a ozdobíme aj povrch koláča.
- 4
dáme stuhnúť do chladničky, a po chvíľke ozdobíme čokoládou, ktorú sme si roztopili vo vodnom kúpeli, alebo cukríkmi, lentilkami,,,, ako má kto rád.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
nakrájalo sa ho veľa-a vyzeral krásne..chutil ešte lepšie...
no..čas plynie..a nad maškrtami varovný palec zdvihne..!!vyber si -bud dobrá chuť-alebo dobré výsledky..
tak je to..
dobre už bolo...:-))))))))
ť sem obrázok , dúfam že sa mi to podarí :-)