Metrový koláč plnený karamelovou plnkou fotorecept
Tento koláč je sviatočný ,ale veď aj dnes je sviatok.
príprava
na 190-200 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 5 ks |
|
| 260 g |
|
| 260 g |
|
| 8 PL vlažná |
|
| 10 PL |
|
| 1/2 bal. |
|
| na vysypanie formy |
|
| na vysypanie formy |
|
| 1,5 PL |
|
| Plnka: | |
| 250 g |
|
| 400 ml |
|
| 150 g |
|
| 1 bal. |
|
|
|
|
Postup
-
1
Vajca a cukor vymiešame do penista potom striedavo pridáme vodu a olej , nakoniec pridáme múku,ktorú sme zmiešali spolu s praškom do pečiva.Zľahka všetko premiešame vymastime a múkou vysypeme formu srnčí chrbat.Vylejeme cesto ,ktoré rozdelíme na polovicu.Do jednej zamiešame kakao aby sme mali tmavé a svetlé cesto.Dáme piecť do vyhriatej rúry 190-200stupňov na 35 minút.Cesto skontrolujeme ihlicou ,či je upečené.
-
2
Uvaríme si puding,cukor skaramelizujeme zalejeme polovicou mlieka a do druhej polovice zamiešame zlatý klas ,ktorý vylejeme do mlieka keď sa celý karamel rozpustí.Povaríme a dáme vychladnuť.Upečene korpusy pokrájame na platky.
-
3
Maslo vymiešame do penista a pridáme vychladnutý puding .Miešame na najvyššom stupni mixérom,aby sme mali nadýchanu plnku.Potom plnkou plníme platky ,ktoré striedame raz svetlý platok a potom tmavý.Takto natrieme a pospájame koláč,ktorý potrieme na vrch zvyškom kremu.Polejeme vrch čokoládovou polevou.
-
4
Hotový koláč krájame šikmo ,aby sme mali farebný.Dobrú chuť!!!









Diskusia k receptu