Foto: mirmita
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
250 g |
|
9 PL |
|
4 ks |
|
10 PL |
|
1/2 bal. |
|
2 ČL |
|
Krém: | |
1 bal. |
|
500 ml |
|
1 bal. |
|
250 g |
|
150 g |
|
1 ČL |
|
Poleva: | |
|
|
|
Postup
-
1
Žĺtka oddelíme od bielok a vymiešame do penista s práškovým cukrom
- 2
pridáme teplú vodu a olej, zamiešame
- 3
preosiatu múku a prášok do pečiva, zamiešame
- 4
z bielok vyšľaháme sneh a primiešame do cesta
- 5
polovicu cesta vylejeme do pripravenej vymastenej a pomúčenej formy na srnčí chrbát,do druhej polovice cesta vmiešame kakao a vlejeme do druhej formy na pečenie
- 6
možme piecť spolu naraz,pri teplote 180´C, 30 minút
- 7
Krém: mlieko spolu so zlatým klasom a vanilkovým cukrom uvaríme na hustú kašu,necháme vychladnúť
- 8
do vychladnutého,pomali,až sa nám nezrazí,vmiešame maslo a nakoniec primiešame aj rum,možte rum aj vynechať,koly deťom.
- 9
vychladnuté cesto narežeme po dĺžke na tri rovnake pláty,tak isto aj na druhom ceste a zoberieme stred z bieleho cesta a vymeníme si ho so stredom z kakaového cesta,zlepíme krémom aj po stranách.(zabudla som odfotiť ako som to krájala)
- 10
na chvílu nechame stuhnúť a potom polejeme čokoládovou polevou.
- 11
Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu