Medovníčky z ražnej a ovsenej múky

giussa - fotkagiussa, 15. decembra 2016
Medovníčky z ražnej a ovsenej múky
Foto: giussa

Zaujali ma na mojej obľúbenej stránke Tinkine recepty. Chuťovo vynikajúce, a hneď po dopečení aj po odležaní mäkké.

60
porcií
30 minút
príprava
8 minút
na 175 °C

Suroviny

200 g
100 g
100 g
2 ČL
2 ČL
1 ČL
100 g (alebo trstinový)
160 g
100 g
3 ks




Postup

  1. 1

    Wok som dala na hrniec s vodou, ktorú som priviedla do varu. Do woku som dala maslo, med, 2 vajcia, cukor a koreniny. Po rozpustení som metličkou zmes miešala asi 10 minút do penista. Zložila som hrniec z pary a navážila si do misy všetky múky. Do nich som vliala horúcu zmes a vymiešala varechou. Cesto sa správalo veľmi slušne, tak som ho odložila na deň do chladu.

  2. 2

    Pred vykrajovaním medovníčkov som nechala povoliť cesto na izbovú teplotu, vyvaľkala ho cez fóliu na hrúbku cca 3 mm a vykrájala medovníčky. Tie, čo som vykrojila tenšie, boli chrumkavejšie. Záleží na tom, kto aké preferuje. Na plechu pokrytom papierom na pečenie som ich potrela rozmiešaným vajíčkom a dala piecť do rúry na 175 °C na 8 - 10 minút, podľa sfarbenia.

    Medovníčky z ražnej a ovsenej múky - obrázok 2
  3. 3

    Kedže umelecké vlohy ani nadbytok času nemám, zdobenie je veľmi skromné. Teda zdobené medovníčky nám nikdy nechýbajú na stole, len to nechávame na odborníkoch :-D Pekné Vianoce!

Diskusia k receptu

haji
Krásné medovníčky a určo výborné, voní až k nám! Mně se tvoje zdobení moc íbí!
katka78
Sladké pečivo z ražnej múky ma svoju nezameniteľnú chuť, pre mňa výbornú, viem si zhruba predstaviť aj chuť týchto medovníčkov. Recept sa mi páči, preto ukladám a síce teraz nemôžem, ale neskôr príležitostne vyskúšam. Dopredu vďaka :-)
janger
Mne sa nahodou tvoje medovnicky velmi pacia, aj ich vyzdoba. A vidiet, ako ich s laskou robis, @giussa :-). Posobia na mna trosku takym starodavnym, peknym vyzorom. Skoda, ze nemam ovsenu muku, asi by som ich par upiekla.
cesminaz
Ražnu muku mam velmi rada.Tvoje medovnicky su istotne velmi chutne :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia