Foto: giussa
Zaujali ma na mojej obľúbenej stránke Tinkine recepty. Chuťovo vynikajúce, a hneď po dopečení aj po odležaní mäkké.
porcií
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Wok som dala na hrniec s vodou, ktorú som priviedla do varu. Do woku som dala maslo, med, 2 vajcia, cukor a koreniny. Po rozpustení som metličkou zmes miešala asi 10 minút do penista. Zložila som hrniec z pary a navážila si do misy všetky múky. Do nich som vliala horúcu zmes a vymiešala varechou. Cesto sa správalo veľmi slušne, tak som ho odložila na deň do chladu.
- 2
Pred vykrajovaním medovníčkov som nechala povoliť cesto na izbovú teplotu, vyvaľkala ho cez fóliu na hrúbku cca 3 mm a vykrájala medovníčky. Tie, čo som vykrojila tenšie, boli chrumkavejšie. Záleží na tom, kto aké preferuje. Na plechu pokrytom papierom na pečenie som ich potrela rozmiešaným vajíčkom a dala piecť do rúry na 175 °C na 8 - 10 minút, podľa sfarbenia.
- 3
Kedže umelecké vlohy ani nadbytok času nemám, zdobenie je veľmi skromné. Teda zdobené medovníčky nám nikdy nechýbajú na stole, len to nechávame na odborníkoch :-D Pekné Vianoce!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ktore tiez odporucam do pozornosti