Medovníčky z ražnej a ovsenej múky

Autor receptu: giussa

Zaujali ma na mojej obľúbenej stránke Tinkine recepty. Chuťovo vynikajúce, a hneď po dopečení aj po odležaní mäkké.

60
porcií
30 minút
príprava
8 minút
na 175 °C

Postup

  1. Wok som dala na hrniec s vodou, ktorú som priviedla do varu. Do woku som dala maslo, med, 2 vajcia, cukor a koreniny. Po rozpustení som metličkou zmes miešala asi 10 minút do penista. Zložila som hrniec z pary a navážila si do misy všetky múky. Do nich som vliala horúcu zmes a vymiešala varechou. Cesto sa správalo veľmi slušne, tak som ho odložila na deň do chladu.
  2. Pred vykrajovaním medovníčkov som nechala povoliť cesto na izbovú teplotu, vyvaľkala ho cez fóliu na hrúbku cca 3 mm a vykrájala medovníčky. Tie, čo som vykrojila tenšie, boli chrumkavejšie. Záleží na tom, kto aké preferuje. Na plechu pokrytom papierom na pečenie som ich potrela rozmiešaným vajíčkom a dala piecť do rúry na 175 °C na 8 - 10 minút, podľa sfarbenia.
  3. Kedže umelecké vlohy ani nadbytok času nemám, zdobenie je veľmi skromné. Teda zdobené medovníčky nám nikdy nechýbajú na stole, len to nechávame na odborníkoch :-D Pekné Vianoce!