Medovníčky fotorecept

18mon - bez fotky18mon, 8. decembra 2013
Medovníčky (fotorecept)
Foto: 18mon

Tak medovníčky som piekla prvýkrát a vydarili sa teda výborne. :)

110
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 150 °C

Suroviny

160 g
160 g
120 g
500 g
1 čl
1 čl
2 ks
Na potieranie:
1 ks




Postup

  1. 1

    Med, tuk a cukor zohrievame, kým sa nám všetko rozpustí a spojí. Netrvá to dlho, stačí na slabom ohni.

    Medovníčky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom túto zmes vlejeme do misky, kde už máme pripravené a zmiešané suché prísady. Nie je na škodu preosiať múku aj cukor. Ja som prisypala aj asi lyžičku perníkového korenia. Ale to je na každom ako si praje , aby medovníčky voňali :)

    Medovníčky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Takže to pekne spolu premiešame

    Medovníčky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď nám masa vychladne, pridáme vajíčka.

    Medovníčky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Začne sa to riadne lepiť :) Ale tak nejakým spôsobom to vymiešame, vypracujeme z toho cesto, ktoré dáme do chladničky na dve hodiny. Mamina mi tvrdila, že čím dlhšie pobudnú v chladničke, tým lepšie budú. Ale ja som bola nedočkavá a prvú časť cesta som vaľkala už po hodine :) A poviem vám, nevidím rozdiel medzi tými z dve hodiny oddychujúceho cesta a tými z toho, čo oddychovalo kratšie.

    Medovníčky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Takže vaľkáme na 3-4mm

    Medovníčky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A vykrajujeme všetky možné vianočné motívy :)

    Medovníčky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vajíčkom a pečieme pri 150°C 15minút.

    Medovníčky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Po upečení je dobré nechať ich chvíľu chladnúť na plechu a až potom prekladať. Mne ich vyšlo krásnych 110 kúskov :) Už ich len musím vyzdobiť a budú pripravené na Vianoce.

    Medovníčky (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

mimka946
aj ja mam už napečene,sice podla osvečeneho rodinného receptu ale aj tvoje su krásne :)
sonulienka
Ja som tiež už piekla, vnučka chcela zdobiť tak som musela piecť čo neurobíte pre tie naše zlatúšiky? Mám tiež podobný recept. Máš ich krásne a v tom máš pravdu, že nemusí cesto odpočívať dlhšie. Ja tiež dávam len na dve hodiny do chladničky a sú také ako keď mám cesto aj dva lebo tri dni v chladničke. Upečené a ozdobené dám do vzduchotesnej nádoby a do stredu dám chlieb. Ale ten sa nesmie dotknúť perníka. Keď chlieb je už veľmi tvrdý vždy vymením. Dávam vždy konček chleba lebo tam sa jedná o korku tá drží medovníčky makké.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia