Medovníčky (fotorecept)
Autor receptu: 18mon
Tak medovníčky som piekla prvýkrát a vydarili sa teda výborne. :)
110 porcií |
20 minút príprava |
15 minút na 150 °C |
Postup
- Med, tuk a cukor zohrievame, kým sa nám všetko rozpustí a spojí. Netrvá to dlho, stačí na slabom ohni.
- Potom túto zmes vlejeme do misky, kde už máme pripravené a zmiešané suché prísady. Nie je na škodu preosiať múku aj cukor. Ja som prisypala aj asi lyžičku perníkového korenia. Ale to je na každom ako si praje , aby medovníčky voňali :)
- Takže to pekne spolu premiešame
- Keď nám masa vychladne, pridáme vajíčka.
- Začne sa to riadne lepiť :) Ale tak nejakým spôsobom to vymiešame, vypracujeme z toho cesto, ktoré dáme do chladničky na dve hodiny. Mamina mi tvrdila, že čím dlhšie pobudnú v chladničke, tým lepšie budú. Ale ja som bola nedočkavá a prvú časť cesta som vaľkala už po hodine :) A poviem vám, nevidím rozdiel medzi tými z dve hodiny oddychujúceho cesta a tými z toho, čo oddychovalo kratšie.
- Takže vaľkáme na 3-4mm
- A vykrajujeme všetky možné vianočné motívy :)
- Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vajíčkom a pečieme pri 150°C 15minút.
- Po upečení je dobré nechať ich chvíľu chladnúť na plechu a až potom prekladať. Mne ich vyšlo krásnych 110 kúskov :) Už ich len musím vyzdobiť a budú pripravené na Vianoce.