Medové stracciatella rezy s dvojakým krémom fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 19. marca 2016

Tento nedeľný zákusok je vynikajúci...skladá sa z medového a piškótového cesta..plnila som ich dvajakým krémom, aby vynikla celková chuť..

20
porcií
60 minút
príprava
4x4/1x12 minút
na 180 °C

Suroviny

Medové cesto:
450 g
150 g
50 g
2 PL
1 ČL
2 PL
1 ks
Stracciatella cesto:
2 hrnčeky
1 hrnček
1 hrnček
2
2 bal.
1 hrnček
1 bal.
1
1 bal.
Krém karamelový:
400 ml
2 bal.
2 PL
200 g
Tvarohový krém:
200 ml
1
100 g
250 g
2 PL
Na vrch:
čoko poleva:
200 g
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Najprv som si pripravila medové cesto..Múku som preosiala a urobila som do nej jamku pre medovú hmotu..nad parou som nechala roztopiť maslo, cukor a med...k roztopenej hmote som pridala smotanu,vajce a sódu ...všetko zmiešala a pridávala s malých dávkach k múke..

    Medové stracciatella rezy s dvojakým krémom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    cesto som poriadne vypracovala, rozvážila na 4 rovnaké časti a uložila do chladničky na 1 hodinu..

    Medové stracciatella rezy s dvojakým krémom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    na papieri na pečenie som postupne vyvaľkala všetky 4 kusy cesta..popichala vidličkou a pripravila na pečenie..veľkosť cesta 27x37 cm.

    Medové stracciatella rezy s dvojakým krémom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    cesto som piekla vo vyhriatej trúbe na 180 st. 4 min. upečené pláty som uložila na seba aj papierom a nechala vychladiť na mriežke...

    Medové stracciatella rezy s dvojakým krémom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pripravila som si cesto na stracciatella korpus..vymiešala som celé vajcia s cukrom do peny...pridala som kefír,olej,múku s práškom do pečiva, vanilky,strúhanú citrónovú kôru a napokon som opatrne vmiešala čokoládovú ryžu-zdobenie..cesto som vyliala na pečiacim papierom vystlaný plech a piekol sa na 180 st. 12.min.

    Medové stracciatella rezy s dvojakým krémom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    pokiaľ sa cesto chladilo, pripravila som si krémy..do mlieka som pridala karamelový puding a cukor, uvarila som hustú kašu...ešte do horúcej som vmiešala maslo a vyšľahala mixérom..rozdelila som ho na 2 rovnaké časti a uložila do chladničky..

    Medové stracciatella rezy s dvojakým krémom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    v mlieku som vymiešala vanilkový puding a cukor, uvarila som hustú kašu...ešte do teplej som vmiešala maslo a do celkom vychladnutej aj tvaroh...vymiešala mixérom, rozdelila na 2 rovnaké časti a uložila do chladničky chladiť..

    Medové stracciatella rezy s dvojakým krémom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    na medový plát som natrela polovicu karamelového krému..položila som na to druhý plát medového cesta..

    Medové stracciatella rezy s dvojakým krémom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    na druhý medový plát som natrela prvú polovicu tvarohového krému..

    Medové stracciatella rezy s dvojakým krémom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    na tvarohový krém som položila stracciatella korpus

    Medové stracciatella rezy s dvojakým krémom (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    potrela som ho druhou polovicou tvarohového krému..

    Medové stracciatella rezy s dvojakým krémom (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    na tvarohový krém som položila tretí medový plát a potrela som ho karamelovým krémom..

    Medové stracciatella rezy s dvojakým krémom (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    zakryla som ho posledným medovým plátom...uložila som do chladničky...koláč je potrebné zaťažiť, aby sa vyrovnal vrchný plát, lebo na to pôjde čoko poleva..

    Medové stracciatella rezy s dvojakým krémom (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    ráno som urobila čoko polevu a poliala som koláč...opäť putoval do chladničky..ja som odrezky z medového cesta upiekla a nastrúhala som na vrch..a až potom som poliala čokoládovou polevou..

    Medové stracciatella rezy s dvojakým krémom (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    prajem vám dobrú chuť..

    Medové stracciatella rezy s dvojakým krémom (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

monty469
Vyzerá veľmi veľmi lákavo. Si jednoducho šikulka, klobúk dole.
haji
@Izabella929 opět krásný, vypracovaný sladký skvost!! Komu čest, tomu čest!! Samé dobré chutě - pro mě jsou tvá díla magicky přítažlivá!
3sandra3
Izabelka, krásny a sviatočný koláčik. Čo upečieš na Veľkú noc, keď má upečené také krásne rezy na obyčajný víkend... Vlastne možno u vás obyčajný víkend nie je :-) Fakt, nechala by som sa ponúknuť. Musí byť výborný.
jack
Tak milá izabellka na tento koláčik by som si musela vziať dovolenku.Ale keby mi ho upiekol niekto iný,neodmietla by som.Krása.
mesiar50
Tvoje šikovné rúčky znova vytvorili niečo excelentné.Gratulujem.
☆ ☆ ☆ ☆ ☆
terinka55
Tá Tvoja "svätá" trpezlivosť :-) Žiadne "buch-buch", ale precíznosť v každom "cóle". 5***** s pochvalou!
izabella929
ˇVšetkým vám úprimne ďakujem za milé slová...jaj, nič výnimočné..ale určite chutné...) Vďaka za komentáre.-)
kika1212
Izka, zas boduješ, parádny a tá 15-tka, mať pred sebou, neostane ani omrvina
iveta76
Vyzerá výborne a verím,že tak aj chutí.Uložila som si ho do K.K. skúsim ho upiecť na veľkú noc,dakujem za recept,prajem všetko dobré a veľa takýchto inšpiratívnych receptov.
danda3
Izka, ďalší luxusný zákusok do zbierky, nádhera!☺
kukulienka71
Hotová veda, Izka, ty máš trpezlivosti na rozdávanie zrejme. Krásny výsledok, ako vždy:-)
sracz
Keď dva krémy, tak aj double porciu, prosím, milá @izabella929 a "fajne" silnú kávu! Hodnotenie? To by som sa opakoval Izka, ale Ty "provokovať" perfect prácou neprestaneš! ... a dobre robíš!
izabella929
@kika1212 ,bol chutný veru.-)@iveta76 , tvoja pochvala ma potešila.-)@danda3 , ty si odborníčka na fajnotky..)@kukulienka71 , dokombinovala som to, ale výsledok fajnotka.-)@sracz , i celý plech som ti ochotná darovať...)provokujem? kým ma to baví...)Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za pochvalu a milé komentáre.-)
hrobarka
Milá Izabella929, veľmi pekne ďakujem za GENIÁLNY RECEPT. Upiekla som ho na Veľkú noc, - a ako mi učaroval na prvý pohľad, tak učaroval každému, kto ho ochutnal. Posielam fotografiu môjho výtvoru a ešte raz, - srdečne ďakujem.


katka78
WAW! Pochvalné a obdivné komentáre vídam pod Izkinmi receptami na zákusky často, ale "referenčné" fotky skôr nie. Akoby sa ľudia báli napodobniť tie dokonalé tvary. Tebe @hrobarka sa to ale podarilo na jedničku s hviezdičkou :-) Paráda!
izabella929
@hrobarka , nádherná precízna práca...) si nesmierne šikovná a takmer ako dvojičky sú tieto dva zákusky...) ja ti ďakujem s úprimného srdca za vyskúšanie receptu...tento recept som si sama vymyslela a tak ma to dvojnásobne teší.-)@katka78 , si veľmi milá a ďakujem pekne za pochvalu..)
hrobarka
@Izabella929 (29.3.2016 20:25)

Milá Izabellka, ďakujem za milé slová. Všetky Tvoje zákusky sú skvelé a keďže sa mi veľmi páči ich prepracovanosť a vzájomná vizuálna i chuťová harmónia, veľmi rada budem postupne skúšať rad za radom všetky Tvoje recepty. Škoda len, že som Varechu neobjavila už skôr, bola by som síce už minimálne o dvadsať kíl ťažšia, no určite by to za to stálo. Prajem Ti všetko najlepšie.
izabella929
@hrobarka ,milá moja veď nie je všetkým dňom koniec...) budem rada ak vyskúšaš niektoré aj staršie recepty...ja si na mojich zákuskoch dám záležať...ale také ako že priberanie neriešim..je aj to pravda, že niektoré ani len neochutnám tak, že si dám na tanierik a vychutnám, lebo po všetkých sa len tak zapráši a veru často ochutnám iba bočné odrezky, aby som vedela akú chuť má cesto i krém..nedokázala by som zjesť tak, aby som nenechala pre tých, ktorí ich milujú...radšej si nedám ja, ale moji milí si musia pochutnať..)Ďakujem pekne za tvoje milé slová...)nech sa ti darí v pečení a nech hlavne chutí tým, pre ktorých ich s láskou pripravuješ.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia