Medový krémeš
Medové minikrémeše
Autor receptu: redakcia
50 minút príprava |
12 minút na 180 °C |
Postup- Pripravíme základné cesto podľa receptu na tortu medový krémeš.
- Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na hrúbku asi
4 mm. Z cesta vykrajujeme kolieska s priemerom asi 7 cm. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie v rúre vyhriatej na 180 °c pečieme asi 12 minút.
- Čokoládová poleva: Horkú čokoládu nasekáme na malé kúsky, preložíme do misky a zalejeme
horúcou smotanou na šľahanie. Počkáme dve minúty a za stáleho miešania vytvoríme čokoládovú polevu.
- Nesolené a nepražené pistácie najemno nasekáme. Polovicu upečených medových koliesok namočíme do roztopenej čokolády a posypeme pistáciami.
- Podľa receptu na tortu medový krémeš pripravíme obe plnky - teda pudingový krém a šľahačku - a naplníme nimi cukrárske vrecká
s ozdobnou špičkou. Na kolieska bez polevy nastriekame vrstvu pudingového krému a na ňu vrstvu šľahačky. Nakoniec priklopíme vrchnými kolieskami s čokoládovou polevou.
|