Medový krémeš

Medové minikrémeše

Autor receptu: redakcia

50 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme základné cesto podľa receptu na tortu medový krémeš.
  2. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na hrúbku asi 4 mm. Z cesta vykrajujeme kolieska s priemerom asi 7 cm. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie v rúre vyhriatej na 180 °c pečieme asi 12 minút.
  3. Čokoládová poleva: Horkú čokoládu nasekáme na malé kúsky, preložíme do misky a zalejeme horúcou smotanou na šľahanie. Počkáme dve minúty a za stáleho miešania vytvoríme čokoládovú polevu.
  4. Nesolené a nepražené pistácie najemno nasekáme. Polovicu upečených medových koliesok namočíme do roztopenej čokolády a posypeme pistáciami.
  5. Podľa receptu na tortu medový krémeš pripravíme obe plnky - teda pudingový krém a šľahačku - a naplníme nimi cukrárske vrecká s ozdobnou špičkou. Na kolieska bez polevy nastriekame vrstvu pudingového krému a na ňu vrstvu šľahačky. Nakoniec priklopíme vrchnými kolieskami s čokoládovou polevou.