Pečené kuracie krídla
Medové krídelká s barbecue omáčkou
Autor receptu: janeg
Upečené do chrumkava, šťavnaté vnútri a pritom tak jednoduché.
1 porcia |
5 minút príprava |
47 minút na 200 °C |
Postup
- Krídla dobre umyjeme, rozrežeme na vrchnú a spodnú časť (rozrežeme kožu, ktorá krídlo spája, zlomíme ho na polovicu, čím odokryjeme kĺby a už len prerežeme medzi nimi) a poriadne vysušíme.
- Kým sa rozohreje rúra, v miske zmiešame škrob so všetkými koreninami. Škrob zaručuje, že koža bude chrumkavá. Krídla v zmesi obalíme, strasieme prebytočnú zmes a uložíme na plech nastriekaný olejom. Pečieme 45 minút pri 200 °C. V polovici pečenia krídelká otočíme.
- Ak nemáme kupovanú BBQ omáčku, pripravíme si vlastnú z hore uvedených surovín. Množstvo je orientačné, vždy ju robím od oka, podľa chuti a vždy len množstvo, ktoré hneď použijem. Ale samozrejme, pokojne si môžete urobiť aj viac a skladovať ju v pohári v chladničke, mala by vydržať tak 2 týždne.
- Upečené krídla namáčame (poprípade natrieme, nechceme hustú vrstvu, inak sa nezapečie) do omáčky a dáme ešte na 2-3 minútky zapiecť a môžeme podávať. Či už s opekanými zemiakmi, zeleninou, ryžou... Na čo máme chuť.