Medové kolieska s malinovým džemom a mandľou

myalab - fotkamyalab, 17. decembra 2011
Medové kolieska s malinovým džemom a mandľou
Foto: myalab

Tento recept mám už niekoľko rokov, poslali mi ho z Oetkera, ale piekla som ho až dnes. Trošku som ho vylepšila. Deťom veeeeľmi Zobraziť celý popisTento recept mám už niekoľko rokov, poslali mi ho z Oetkera, ale piekla som ho až dnes. Trošku som ho vylepšila. Deťom veeeeľmi chuti, je osladený len medom a vanilkovým cukrom. Po ochutnani mi je až ľúto, že som ho prehliadala. Keďže ho radím k tým zdravším sladkostiam :) Už viem, že do Vianoc nevydrží, ale nevadí aspoň už vychytám nedostatky pri ďalšej dávke :).

64
porcií
12 + 25 minút
príprava
14 minút
na 170 °C

Suroviny

140 g
140 g
2 ks
350 g
6 g
20 g
Plnka:
150 g
64 ks šúpané alebo lieskovce




Postup

  1. 1

    Zmäknuté maslo, žĺtky, vanilkový cukor a tekutý med vymiešame do penista. Múku s práškom do pečiva za stalého šľahania na najnižšom stupni pridáme do vyšľahanej peny. Hmotu vyklopíme na trošku pomúčenú dosku a vypracujeme cesto, ktoré môžeme hneď spracovať, nie je vhodné odkladať. Myslím, že by kolieska praskali. Z cesta vytvarujeme valček. Rozdelíme ho na dva diely. Každý valček ešte rukou rozgúľame na hrúbku asi 2.5 cm.

    Medové kolieska s malinovým džemom a mandľou - obrázok 1
  2. 2

    Každý valček rovnomerne rozkrájame na 32 častí, z ktorých formujeme guličky, ktoré mierne roztlačíme pomocou konca hrubšej varešky.

    Medové kolieska s malinovým džemom a mandľou - obrázok 2
  3. 3

    Dáme do rúry piecť. Medzitým si pripravíme malinový džem ( bez zrniečok) tak, že ho prihrejeme, prípadne trošku rozriedime vodou, aby sa lepšie dávkoval. Asi po 7 minútach vyberieme plech s kolieskami. Zatiaľ si môžeme predpiecť druhú časť koliesok.. Na rozpečené kolieska dáme do pripravených jamiek džem a opečnú mandľu. Dáme ešte na 7 minút dopiecť.

    Medové kolieska s malinovým džemom a mandľou - obrázok 3
  4. 4

    Vychladnuté koláčiky môžeme ihneď konzumovať alebo vložíme do dózy. Pri pečení vždy rešpektujte skúsenosti s vlastnou rúrou. Džem samozrejme môžete použiť podľa vlastnej chuti.

Diskusia k receptu

ela77
@myalab , Máš v profile 100 rokov, niečo na dlhovekosť by nebolo???? Už som povedala, že dosť pečenia, ale tieto asi vyskúšam, aj keď z menšej dávky.
myalab
@ella77 ano rovna stovka :)) no poradim Ti vyberat si dobrych priatelov, usmev na tvari, pozerat sa na zivot z tej pozitivnej stranky, zit bez stresov, zdravo sa stravovat, pobyt na cerstvom vzduchu... to fakt pomaha! Vyskusaj a napis ako chutili, verim ze budes opakovat :))
dorisa
peknučké koláčiky,niečo podobne som aj ja piekla.
myalab
@dorisa a mas ten recept aj na vareche, nech porovnam. Sledujem Tvoje receptiky, mas tam vela aj podla mojich chutiiii :) Dakujeeem.
hubata
Peknučké, kľudne by mohli nahradiť sviečočky na vianočnom stole. Ja už sem asi prestanem chodiť, lebo dávate stále nové, krajšie a krajšie recepty a ja len ukladám a ukladám, lebo suché už napečené mám...... Takže ukladám do KK, vďaka.
ela77
@myalab , opakovať musím, lebo som robila z pol dávky, chcela som to vyskúšať, hoci už som povedala, že dosť. A keďže som robila z pol dávky, tak ich aj bolo menej, ale asi som dala trošku viac perníkových korenín. Takže repete bude musieť byť.
myalab
@ela77 tak Ty sa nezdas uz si mala napecene a zase si sa dala zlakat? No ja som na tom tak podobne :) Do tychto koliesok ale koreniny nedavam, aj ked aj tam urcite neuskodia :)
ela77
No to je prúser s tými koreninami, ono ich tam nebolo teda veľa, ale nemali tam byť vôbec, ako píšeš a aj som si to overila teraz v tvojom rcp., ja som nechcela odbehovať k počítaču, ani si to vytlačiť, tak som iba do poznámkového bloku napísala ingrediencie z oboch receptov a ako som ich mala na linke v kuchyni, tak som asi pozerala aj do jedného aj do druhého, lebo som delila množstvo na polku a chystala som materiál do oboch naraz.. Teraz som sa pozrela a to malo ísť iba do perníčkov, na ktoré som tiež zamiesovala cesto a nie do tých ako som ich ja nazvala gombičiek. Takže budem musieť ešte raz, ale aspoň vyskúšam aj iné do toho nielen džem.
myalab
@ela77 poznam tu situaciu, ked my zeny zvladneme v jednej chvili robit viac cinnosti, ved vlastne nic sa nestalo :) Dakujem za komentik. :)
katkadca
Robila som na Vianoce podľa postupu a dnes znova, ibaže som všetko naraz spolu vymiesila, vyšli super aj tak a vôňa sa šíri a šíri :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia