Medové kačacie prsia na pive

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistené kačacie prsia zbavíme blany a nakrojíme kožu. Opekáme na suchej panvici na koži dochrumkava z oboch strán a potrieme medom (kačacie prsia môžeme zaťažiť, aby sa koža rovnomerne opiekla). Dopekáme v rúre pri teplote 150 °C asi 7 minút.
  2. Smotanu s mliekom privedieme k varu, osolíme a za stáleho miešania postupne pridávame polentu, aby sme získali krémovú zmes, ktorú nakoniec zjemníme maslom a parmezánom.
  3. Cukrový hrášok speníme na masle s nasekaným cesnakom a dochutíme soľou. Pivo redukujeme s cukrom, kým nevznikne sirup, dochutíme soľou, korením a zahustíme studeným maslom.