Medové kačacie prsia na pive
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup- Očistené kačacie prsia zbavíme blany a nakrojíme kožu.
Opekáme na suchej panvici na koži dochrumkava z oboch
strán a potrieme medom (kačacie prsia môžeme zaťažiť, aby
sa koža rovnomerne opiekla). Dopekáme v rúre pri teplote
150 °C asi 7 minút.
- Smotanu s mliekom privedieme k varu, osolíme a za stáleho
miešania postupne pridávame polentu, aby sme získali
krémovú zmes, ktorú nakoniec zjemníme maslom a parmezánom.
- Cukrový hrášok speníme na masle s nasekaným cesnakom
a dochutíme soľou. Pivo redukujeme s cukrom, kým
nevznikne sirup, dochutíme soľou, korením a zahustíme
studeným maslom.
|