Medové jablkové rezy s kockami z kôry červeného melónu fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 1. augusta 2015

Už veľmi dlho som nepiekla jablkové rezy. Pokiaľ som mala svoje jabĺčka na strome, veľmi často som piekla jablčníky. Teraz som upiekla jablkový zákusok Zobraziť celý popisUž veľmi dlho som nepiekla jablkové rezy. Pokiaľ som mala svoje jabĺčka na strome, veľmi často som piekla jablčníky. Teraz som upiekla jablkový zákusok z medového cesta..veľmi chutné..

16
porcií
100 minút
príprava
2x5 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
štipka
50 g
2 PL
100 g
1 ČL
1 ks
2 PL
Plnka:
1,5 kg strúhané
80 g
1 ČL
100 ml
2 bal.
2 bal.
2 bal. dlhé
2 PL (alebo iný)
Na vrch:




Postup

  1. 1

    Na prípravu tohto zákuska, som najprv ošúpala jablká..

    Medové jablkové rezy s kockami z kôry červeného melónu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    jablká som nastrúhala..

    Medové jablkové rezy s kockami z kôry červeného melónu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    jablká som preložila do rajnice, pridala som cukor,vanilku a škoricu..rajnicu som dala na sporák a priviedla som ich do varu..len chvíľku som ich nechala zovrieť..

    Medové jablkové rezy s kockami z kôry červeného melónu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    v 100 ml. mlieka som rozmiešala zlaté klasy ..

    Medové jablkové rezy s kockami z kôry červeného melónu (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    k horúcim jablkám som pridala v mlieku rozmiešané zlaté klasy a uvarila hustú kašu...

    Medové jablkové rezy s kockami z kôry červeného melónu (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    jablkovú plnku som rozdelila na polovicu a dala som ich do chladničky vychladiť..

    Medové jablkové rezy s kockami z kôry červeného melónu (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do hrnca som dala med, cukor, maslo a nechala som na sporáku roztopiť..potom som pridala 1 KL. sódu, zobrala zo sporáka a vmiešala som do masy jedno vajce..na pracovnej doske som preosiala múku a medovú hmotu som pridávala k múke a zamiešavala..k múke som pridala aj štipku soli..napokon som pridala 2 lyžice smotany a všetko dobre premiesila a vypracovala som vláčne nelepivé cesto..

    Medové jablkové rezy s kockami z kôry červeného melónu (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    cesto som rozvážila na polovicu..odložila do chladničky na 1 hodinu..potom som cesto rozvaľkala na pečiacom papieri..

    Medové jablkové rezy s kockami z kôry červeného melónu (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a pieklo sa 5 min. upečené pláty som nechala vychladiť..

    Medové jablkové rezy s kockami z kôry červeného melónu (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    skladanie koláča: na spodok som položila prvý plát, potrela som ho melónovým lekvárom z kôre melónu..malé kocky melónovej dužiny uvarené v džeme som si nechala na zdobenie..vyzerajú krásne...

    Medové jablkové rezy s kockami z kôry červeného melónu (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    na lekvár som uložila prvú polovicu jablkovej plnky..plnku som pokvapkala lekvárom..

    Medové jablkové rezy s kockami z kôry červeného melónu (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    a pripravila som si vajcový koňak v ktorom som namáčala piškóty..až teraz som zistila, že mám iba jeden balík dlhých piškót, tak som poriešila tak, že som zbytok koláča doplnila okrúhlymi, ale tie som musela na seba ukladať po dve, aby bol koláč rovnako vysoký..

    Medové jablkové rezy s kockami z kôry červeného melónu (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    ukladala som piškóty..doplnila som okrúhle, ale som použila dve na seba..

    Medové jablkové rezy s kockami z kôry červeného melónu (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    na piškóty som uložila druhú polovicu krému..

    Medové jablkové rezy s kockami z kôry červeného melónu (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    a zakryla som druhým plátom cesta..koláč som uložila na noc do chladničky..

    Medové jablkové rezy s kockami z kôry červeného melónu (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    vrch som poliala kakaovou polevou..

    Medové jablkové rezy s kockami z kôry červeného melónu (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    a pokrájala som na rezy...prajem vám dobrú chuť..

    Medové jablkové rezy s kockami z kôry červeného melónu (fotorecept) - obrázok 17
  18. 18

    stratená Izabelkina duša našla opäť svoje ,,,ja,,,

    Medové jablkové rezy s kockami z kôry červeného melónu (fotorecept) - obrázok 18
  19. 19

    toto je to , čo najviac milujem a preto sa oplatí ešte žiť...)

    Medové jablkové rezy s kockami z kôry červeného melónu (fotorecept) - obrázok 19

Diskusia k receptu

patroveckypitrs
Vynikajúce ako vždy. Veru by som si dal aj štyri, keby mi ich mal kto upiecť, Ja sa do toho neberiem mám dosť mizernú rúru. Tak len ticho závidím a naprázdno pregĺgam. A rúže sú tiež krásne moja babka hovorila, že vyjadrujú dušu človeka toho kto sa o ne stara.
3sandra3
koláčik vyzerá výborne,,,, a krásne záverečné slová :-)
anina6
izka aj koláčik aj ruže sú nádherné, pekný večer želám.
terinka55
Fantastický ako vždy. Toľko smútku v Tvojich slovách. Máš okolo seba toľko krásy, tak pusti radosť do srdca. Máš na to právo a zaslúžiš si to, veď toľko ľudí vždy potešíš!




radost
@izabelka
nielen kvôli kvetom sa oplatí ešte žiť..napriek bolestiam hľadať radosť v žití..
mne tiež kvietky nahradili odíduce do sveta dospelé dietky..rozumiem ti..
amelie
@isabelle , ruže sú nádherné, koláčik tiež:-))) Melónové kôrky som si podľa tvojho receptu naložila aj ja, manžel skoro praskol od smiechu... ale veď ho smiech prejde, keď upečiem tento tvoj koláč...
izabella929
@patroveckypitrs , rozhodne by ti chutili a tými ružami mala babka pravdu.-)@3sandra3 ,teším sa, že sa ti zákusok páči, je v ňom mnoho jabĺčok..)@anina6 , vďaka za tvoje milé hodnotenie.-)@terinka55 , toto už nie je smútok, ten sa už vďaka Bohu míňa,ale tvoje slová ma potešili.-)@radost , ty si moje veľké zlato, veď vieš..nejak bude, neboj.-)@amelie ,vďaka za pochvalu..) ale toto sú kocky z melónového džemu, ktoré som naschvál nechala väčšie, aby vynikla ich krása, vyzerajú ako priezračné kamienky..milujem túto fantastickú krásu..)keď som ešte robievala džemy s kadečoho aj z ružových lupeňov, vraveli mi doma, že som nebezpečná, lebo som schopná čokoľvek zavárať..vtedy vnikol tento nádherný a chutný džem..apropo, o nič horšie nie sú ani zavárané kôry z červeného melónu v sladkokyslom náleve, pochutnali sme si a je to neobyčajne zaujímavá chuť..len upeč pre manžela tieto výborné jablkové rezy, iste ťa bude nosiť na rukách..a ja budem šťastná..)Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za vaše milé komentáre
lilith66
@izabella929 radosť príde vtedy, ak všetku bolesť vpustíme do svojho srdca, keď každej čiastočke našej bolesti urobíme miesto vo svojom srdci
amelie
prepáč, mala som napísať džem, lebo som tie kôrky varila hrozne dlho v s cukrom a s pokrájanou citrónovou kôrou aj dužinou a nakoniec z toho vyšiel žltý, takmer oranžový džem s priesvitnými žltými kockami, asi uvarím ešte aspoň jednu dávku, a idem pohľadať ten tvoj druhý melónový recept v sladkokyslom náleve. A pokiaľ ide o to, že si nebezpečná svojou vynaliezavosťou, spomínam si - vlastne som to niky nezabudla, pretože tá poviedka ma očarila - ako som v detstve čítala poviedku talianskeho spisovateľa Gianni Rodariho o panej, ktorá vedela uvariť lekvár z úplne všetkého, ľudia ju milovali, lebo aj tým najchudobnejším uvarila lekvár z nekonzumovateľných vecí, ktoré jej doniesli. Nepamätám si už názov poviedky ani ako sa tá výmyselníčka so zlatým srdcom a rukami volala, ale ty by si si s ňou mohla podať ruku.
babkamt
izabella929 tvoj koláč vyzerá výborne, určite aj tak chutí:-) Ty vieš naozaj čarovať v kuchyni. Uvariť džem z melónu by ma nenapadlo:-) Ruže máš krásne, tiež pestujem ruže. Pekný deň ti prajem.
izabella929
@amelie , veľmi správne si to napísala,,džem má orange farbu a kôra je priesvitná, ale chuťou vynikajúca..v sladkokyslom náleve som naložila pred 2 týždňami kory z melónu a majú neobyčajnú chuť..neskúsila som ich naložiť iba samostatne, ale miešala som s cibuľou ,mrkvou, paprikou a je zaujímavé, že tieto kôrky nechytili pachuť zo žiadnych tých surovín..keď som to nakladala do pohárov, stále som uvažovala, ako sa zmení chuť melónu na ciboľovo-paprikovo-mrkvovú..melón zostal melónom, zázračné dielo slniečka..milujem prácu v kuchyni a tak veľmi rada kombinujem, vymýšľam nové jedlá a chute, myslým, že v tom nič zlé nie je , pokiaľ sa to dá zjesť..i džem z ružových lupeňov očaril moju dušu, tiež som nečakala toľko krásnych chutí a vôňu tiež práca slniečka..ďakujem ti za milé slová, potešila si ma..)@babkamt ,dakujem za pochvalu, zákusok je skutočne výborný..ruže sú moja srdcovka..melónový džem varím každý rok a pokiaľ nemám zrovna čas na varenie, kôry si zamrazím a urobím ho vtedy, keď bude viac času..ďakujem vám obom za milé komentáre a tiež prajem pekný deň..)
nadia56
@Izabella929 , tvoje recepty z pouzitim kory z cerveneho melona su velmi zaujimave a urcite sa z nich da vycarovat velmi chutna poziven, len by ma zaujimalo, ci si melony sama pestujes alebo kupujes v obchode v bio kvalite, dakujem za odpoved a zelam ti nedelnu pohodu ☺
izabella929
@nadia56 ,pokial som vlastnila vinohrad, pestovala som si aj melóny, vtedy som ale ešte nebola na Vareche.sk toho času nemám kde pestovať melóny a tak ich kupujem , ako všetci v obchode..ďakujem pekne za komentár.-)
havino
Izka, toto je pre mna kombinácia, medové cesto, jablkovú zmes takto používam s piškotami len
amelie
@nadia56 , človek by nemal veriť všetkému, čo mu naservírujú... pred dvoma rokmi mi náš kamarát, vynikajúci chemik, urobil rozbor obsahu nepovolených éčiek v bio ovocí a zelenine predávaných v našich obchodných sieťach... Hnus je slabé slovo... Myslíš, že v Kanade je to inak?
sracz
Nádherná a bepochybujem aj úžasne chutná kombinácia vôní, farieb a fantázie "flexi" domácej pani, @izabella929 milá, Ty ma naozaj nikdy nesklameš!
denyany
Koláčik vyzerá veľmi pekne. A ruže sú prekrásne!
izabella929
@havino ,už som piekla jablkové rezy s kadejakého cesta, ale toto medové cesto považujem za výborné spojenie s jablkami.-)@amelie , máš pravdu, o čom píšeš...iba dobre, že všetko nevieme čo jeme...( kým som bývala v rodinnom dome a mala som svoju záhradu, vyhýbala som sa kadečomu z obchodu a pri tom ani netušíme, čo na nás padá z neba..nemá zmysel to riešiť..@sracz , ďakujem pekne ako vždy za tvoje slová chvály a uznania..)@denyany , som veľmi rada, že sa ti koláčik páči, všetkým veľmi chutil..ruže sú moja láska a teším sa, že sa ti páčia.-)Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za vaše komentáre.-)
nadia56
@amelie , dakujem za tvoj cas, zaujem a vycerpavajucu odpoved ohladne kvality bio produktov na slovensku




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia