Medové chrústiky
Autor receptu: myalab
Tento recept je zaujímavý hlavne pre deti. Je to zdravšia (viac medu, menej cukru) a jednoduchšia verzia medovníkov :) Inšpiráciu som čerpala od odborníčky v oblasti stravovania.
40 minút príprava |
15 minút na 170 °C |
Postup
- Suroviny spracujeme na cesto, ak je riedke dohusíime múkou. Záleží od veľkosti vajíčok aj od medu. Potom vytvoríme šúlok asi o hrubke 1.5 cm a pokrajame asi na 2.5 cm pásiky, ktorých ostré hrany zagulatíme. Uložíme na plech .
- Natrieme rozšľahaným vajíčkom. Pritlačíme polku orecha a dáme do rúry piecť. Po upečení ich znovu potrieme vajíčkom pre vyšší lesk. Príprava je veľmi jednoduchá a rýchla.
- Pokojne môžete urobiť z cesta na medovníčky, na ktoré Ste zvyknuté, ide tu skôr o rýchlu formu spracovania.