Medové chrústiky

Autor receptu: myalab

Tento recept je zaujímavý hlavne pre deti. Je to zdravšia (viac medu, menej cukru) a jednoduchšia verzia medovníkov :) Inšpiráciu som čerpala od odborníčky v oblasti stravovania.

40 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny spracujeme na cesto, ak je riedke dohusíime múkou. Záleží od veľkosti vajíčok aj od medu. Potom vytvoríme šúlok asi o hrubke 1.5 cm a pokrajame asi na 2.5 cm pásiky, ktorých ostré hrany zagulatíme. Uložíme na plech .
  2. Natrieme rozšľahaným vajíčkom. Pritlačíme polku orecha a dáme do rúry piecť. Po upečení ich znovu potrieme vajíčkom pre vyšší lesk. Príprava je veľmi jednoduchá a rýchla.
  3. Pokojne môžete urobiť z cesta na medovníčky, na ktoré Ste zvyknuté, ide tu skôr o rýchlu formu spracovania.