Foto: diabambulka
Dezertík za obedom :-)))
porcií
na 200 °C
Suroviny
1 PL |
|
1 PL |
|
3 PL |
|
1/4 PL |
|
1 ks čerstvé celé |
|
100 g |
|
350 g |
|
1 čajová lyžička |
|
Krém: | |
400 ml |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
Na posypanie : | |
50 g |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Nad parou si v miske rozpustíme maslo, pridáme med, mlieko, ocot,
-
2
vajíčko a rýchlo šľaháme,( aby sa nám vajíčko nezrazilo). Misku odložíme z pary, primiešame práškový cukor, hladkú múku spolu so sódou bicarbónou.
-
3
Vypracujeme cesto, ktoré si rozdelíme na 5 približne rovnakých dielov.Na pomúčenej doske vyvaľkáme na tenko každý diel. Zoberieme si pokrývku ( približne 18-20 cm ), ktorá nám bude slúžiť ako šablóna-predloha na budúci korpus koláčika. Položíme na vyvaľkané cesto a jemne ňou otočíme - tým sa nám vykrojí budúci korpus,
-
4
ktorý preložíme na plech vystlaný papierom. Pečieme vo vyhriatej rúre 3-4 minúty pri teplote 200 °C. Zbytky cesta premiesime, vyvaľkáme a tiež upečieme.
-
5
Krém : Šľahačku vyšľaháme spolu so stužovačom a vanilkovým cukrom. Vychladnuté cesto korpusu natrieme šľahačkou, priložíme ďalšií upečený plát a opäť natrieme šľahačkou. Takto pokračujeme až po posledný piaty plát.
-
6
Zostávajúcou šľahačkou natrieme kraje a vrch koláčika. Upečené zbytky cesta rozmixujeme ( alebo pomelieme ) spolu s lieskovými orieškami. Touto zmesou obsypeme koláčik ozdobíme podľa vlastnej fantázie ( zmes orieškov, hrozienka a sušené ovocie ) a necháme dobre vychladnúť.
-
7
Tip : Šľahačku môžete vymeniť aj za karamelovú šľahačku, ktorú si pripravíme takto : 2 PL kryštálového cukru zohrejeme na karamel, zalejeme šľahačkou a miešame až kým sa karamel úplne nerozpustí. Takúto karamelovú šľahačku necháme poriadne vychladiť, najlepšie do druhého dňa a potom ju vyšľaháme spolu so stužovačom.
P.s: A tá foto dokumentácia,si veľmi šikovná.
:-D si šikovný pekný deň
alebo varecha.pravda.sk/recepty/pudingovy-kopcek-s-jahodami/180...
:-))) držím palčeky aby si všetko stihla ...