Dezertík za obedom :-)))
porcií
na 200 °C
Suroviny
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1/4 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks čerstvé celé | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 350 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 čajová lyžička | 
                                                             | 
                                                    
| Krém: | |
| 400 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| Na posypanie : | |
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Nad parou si v miske rozpustíme maslo, pridáme med, mlieko, ocot,
                                                     - 
                                                    2
                                                    
vajíčko a rýchlo šľaháme,( aby sa nám vajíčko nezrazilo). Misku odložíme z pary, primiešame práškový cukor, hladkú múku spolu so sódou bicarbónou.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Vypracujeme cesto, ktoré si rozdelíme na 5 približne rovnakých dielov.Na pomúčenej doske vyvaľkáme na tenko každý diel. Zoberieme si pokrývku ( približne 18-20 cm ), ktorá nám bude slúžiť ako šablóna-predloha na budúci korpus koláčika. Položíme na vyvaľkané cesto a jemne ňou otočíme - tým sa nám vykrojí budúci korpus,
                                                     - 
                                                    4
                                                    
ktorý preložíme na plech vystlaný papierom. Pečieme vo vyhriatej rúre 3-4 minúty pri teplote 200 °C. Zbytky cesta premiesime, vyvaľkáme a tiež upečieme.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Krém : Šľahačku vyšľaháme spolu so stužovačom a vanilkovým cukrom. Vychladnuté cesto korpusu natrieme šľahačkou, priložíme ďalšií upečený plát a opäť natrieme šľahačkou. Takto pokračujeme až po posledný piaty plát.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Zostávajúcou šľahačkou natrieme kraje a vrch koláčika. Upečené zbytky cesta rozmixujeme ( alebo pomelieme ) spolu s lieskovými orieškami. Touto zmesou obsypeme koláčik ozdobíme podľa vlastnej fantázie ( zmes orieškov, hrozienka a sušené ovocie ) a necháme dobre vychladnúť.
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Tip : Šľahačku môžete vymeniť aj za karamelovú šľahačku, ktorú si pripravíme takto : 2 PL kryštálového cukru zohrejeme na karamel, zalejeme šľahačkou a miešame až kým sa karamel úplne nerozpustí. Takúto karamelovú šľahačku necháme poriadne vychladiť, najlepšie do druhého dňa a potom ju vyšľaháme spolu so stužovačom.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


P.s: A tá foto dokumentácia,si veľmi šikovná.
:-D si šikovný pekný deň
alebo varecha.pravda.sk/recepty/pudingovy-kopcek-s-jahodami/180...
:-))) držím palčeky aby si všetko stihla ...