Foto: diabambulka
Skvelý dezertík, môžem len odporučiť :-)))
na 180 °C
Suroviny
Cesto : | |
4 ks |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
1/2 ks |
|
na potretie |
|
PLNKA : | |
500 ml |
|
2 ks |
|
250 g |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
2 PL (rum) |
|
250 g |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Bielka vyšľaháme s cukrom, pridáme žĺtky, múku, kypriaci prášok a vymiešame. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C 10-12 minút. Po upečení ešte horúcu roládu zrolujeme a necháme vychladnúť. Z vychladnutej rolády stiahneme papier na pečenie a hrubšie natrieme jahodovým džemom. Opäť stočíme a nakrájame. Misku vyložíme potravinovou fóliou. Do misky postupne ukladáme nakrájanú roládu. Polovicu jahôd nakrájame a poukladáme na roládu v miske. PLNKA : Z mlieka a pudingových práškov, cukru a vanilkového cukru uvaríme hustý puding. Vmiešame rum a miešame kým puding nevychladne. Na koniec pomaličky vmiešame tvaroh. Pripravenú nakrájanú roládu zalejeme polovicou krému. Vložíme druhú polovicu celých jahôd
-
2
a dolejeme zvyšným krémom. Na vrch poukladáme zvyšnú roládu, poprípade detské piškóty. Zaťažíme doskou a vložíme chladiť do chladničky.
-
3
Pred podávaním vyklopíme a stiahneme fóliu.
predstavivosť pri postupe,ale veľmi som nebola ďaleko,paráda.