Medajlónky so šampiňónmi a pusinkami fotorecept

tinca - fotkatinca, 13. júna 2010
Medajlónky so šampiňónmi a pusinkami (fotorecept)
Foto: tinca

Tento recept je môj vlastný čo sa týka mäsa a hríbov, ale tie zemiakové pusinky minule robil jeden profesionál-kuchár u Magálovej a chcela som Zobraziť celý popisTento recept je môj vlastný čo sa týka mäsa a hríbov, ale tie zemiakové pusinky minule robil jeden profesionál-kuchár u Magálovej a chcela som si ich vyskúšať, tak som ich skombinovala s týmto kvalitným mäskom. Myslím, že panenka je delikatesa a všetky jedlá z nej nemajú chybu.

3-4
porcie
20 minút
príprava
15/25 minút
tepelná úprava

Suroviny

40 dkg
8 ks
Zemiakové pusinky:
50 dkg
50 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky potrebné suroviny a začneme. Panenku nakrájame na cca 1 cm široké plátky, jemne roztlačíme len rukou a popicháme tenderizerom pre zjemnenie mäsa. Zatiaľ nesolíme ani nekoreníme. Šampiňóny tiež pokrájame na plátky cca 4-5 mm hrubé a zopár ich necháme vcelku. Očistíme zemiaky a dáme variť do slanej vody.

    Medajlónky so šampiňónmi a pusinkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď sú zemiaky hotové pridáme maslo a roztlačíme ich na kašu, nakoniec vlejeme žltky a dobre rozmiešame. Na plech s alobalom, ktorý potrieme olejom striekame pusinky pomocou ozdobného cukrárskeho vrecka, necháme ich trochu zaschnúť asi 20´. Potom ich jemne potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do rúry pri 180 cca na 20´. Ja som potom ešte zapla na 5´gril /do ružova/. Z 50 dkg zemiakov mi vyšlo 10 pusiniek.

    Medajlónky so šampiňónmi a pusinkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzi tým ako sa nám pečú zemiakové pusinky dáme na steakovú pánev olej ,teraz medailónky posolíme, pokoreníme, ale len z jednej strany a touto stranou ich dáme na pánev. Ako sa peču si posolíme a okoreníme aj vrchnú stranu. Tento postup dodržujem preto, lebo mäso nepustí vodu a olej nám neprská. Samozrejme, že do nich nepicháme. Po upečení /ako máme radi ja teda medium/ ich vyberieme do predhriatej misy. Potom si ugrilujeme plátky a celé šampiňóny ale na čistom oleji. Tiež ich posolíme až na panvici,aby nepustili vodu. Pozor plátkom stačí 30 sekúnd z každej strany. Celé cca 2´.

    Medajlónky so šampiňónmi a pusinkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pusinky sa nám už dopiekli, medajlónky a šampiňóny sú hotové, takže môžeme servírovať. Uviedla som poradie, aby sme to všetko mali naraz hotové a teplé. Ja som k tomu podávala ešte ukorkový šalát s mladou cibuľkou.

    Medajlónky so šampiňónmi a pusinkami (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

tinca
@enerrgizer zlatá oprava ani sa nechváliš čím ťa manželka prekvapila na narodky /vára,koláčik/. Ináč ti želám všeko len to najlepšie a po varecháčsky veľa vydarených receptov:-)))
babidka
@tinca , velmi sikovne a dobre :-) Tie pusinky mam velmi rada , ale este som ich sama nerobila . Uz som ich jedla aj vyprazane /dobrotka/ ale bolo to vzdy v restauracii. No a kedze ja nie som ovela horsia kucharka ako ty:-))))) tak to musim zvladnut aj ja :-) panenka je uzasne masko a aj ja ho mam rada urobene tak jednoducho ako ty .
ludka10
nádherná úprava, samé dobrotky. Tie pusinky som este nerobila, takže by už bolo načase skúsiť...
zdezda
:-))) opäť vynikajúce papanie a perfiš vydarená fotodokumentácia, klobúk dolu, darmo, si šikulka :-)))
22janka22
Popicháme tenderizerom... popiicháme tenderizerom... nie, stále neviem čo to je. Popichám špáratkom :-)
tinca
@ bozulka však chcem ísť @ čistinke za učnicu, nevieš ?
tinca
@jani tenderizer je také čudo na zjemnenie mäsa,keď ho nechceme klepať. Vyzerá to ako razítko a pri stláčaní sa vysúvajú ihlice. Ja som si to objednala z jedného katalógu, ale myslím, že to kúpiš aj v domácich potrebách. Ak nie je, pomôž si ako píšeš,alebo vidličkou.
tatranka
Chutný recept,na ktorom si si dala naozaj záležať.Páčia sa mi zemiakové pusinky.Na tanieri sú chutnou ozdobou.
klubka
Veľmi pekné a určite aj chutné. Vyskúšam.
lucylee
@tinca hľadala som recept na pusinky a hodila ma to tu na tvoj recept, super! Manželovi som urobila koláčik oblíž prst nakoniec a bol výborný




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia