Mätový sirup

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 29. decembra 2010

Voňavý, hustý sirup osladí čaj, je dobrý aj na zmrzlinu a osvieži čokoládové dezerty.

Suroviny

50 g
450 ml
250 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si vodu, cukor a mätové lístky natrháme na menšie kúsky.

    Mätový sirup - obrázok 1
  2. 2

    Necháme zovrieť vodu s cukrom. Prihodíme mätu.

    Mätový sirup - obrázok 2
  3. 3

    Varíme, kým sa nám objem tekutiny nezmenší aspoň na polovicu. Odstavíme. Necháme vychladnúť. Precedíme a prelejeme do pripravených fľaštičiek.

    Mätový sirup - obrázok 3

Diskusia k receptu

strigus
mňam, mňam, veľmi pekne ďakujem za pridanie práve tohto receptu, čoskoro tiež spravím :)
zirafninka1
Dakujem...Fiha.Dik za upozornenie.Nevedela som, ze uz to tu je. Egreske sa ospravedlnujem. Co v takom pripade? Ako to tu je? Treba to zmazat?



tinca
@zirafninka1 prečo zmazať, veď to je tvoj rcp aj zemiakových placiek sú tu desiatky,segedínu, plnenej papriky a neviem ešte čoho.
hubarka35
super sirup,určite sa dá aj z iných bylin robit,no mäta dá tomu aromu,ale skusim bylinky pomiešat.....@zirafninka akde si vzala taku peknú mätu v januari-asi z kvetináčka,však-mne sa bylinkám vo vnutri nejak nedari,ale od jari na balkone pomali zalesnujem-takže potom bude sirup.....
cobolt
takto to podľa mňa nefunguje... a sám som spravil chybu, keď som sa rozhodol ten sirup zahusťovať tak, že som v ňom varil aj tú metu, pretože všetko to vňavé sa zo sirupu odparilo. najlepšie je spraviť si hustý sirup len z cukru a vody a mätu v ňom len vylúhovať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia