Mätový sirup

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 29. decembra 2010

Voňavý, hustý sirup osladí čaj, je dobrý aj na zmrzlinu a osvieži čokoládové dezerty.

Suroviny

50 g
450 ml
250 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si vodu, cukor a mätové lístky natrháme na menšie kúsky.

    Mätový sirup - obrázok 1
  2. 2

    Necháme zovrieť vodu s cukrom. Prihodíme mätu.

    Mätový sirup - obrázok 2
  3. 3

    Varíme, kým sa nám objem tekutiny nezmenší aspoň na polovicu. Odstavíme. Necháme vychladnúť. Precedíme a prelejeme do pripravených fľaštičiek.

    Mätový sirup - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
mňam, mňam, veľmi pekne ďakujem za pridanie práve tohto receptu, čoskoro tiež spravím :)