Mätový sirup
Mätový sirup (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Zberali sme ešte poslednú mätu tak som si ešte urobila sirup.
Postup
- Vodu som si prevarila, nechala úplne vychladnúť a po vychladnutí nasypala kyselinu citrónovú. Mätu som dobre umyla a ponorila do vody. Dobre zatlačila a nechala vyluhovať 24 hodín.
- Po 24 hodinách som nasypala 1000 g cukru.
- Dala na sporák a zohrievala som, pokiaľ sa cukor nerozpustil. Už sa nevarí.
Porozlievala do fliaš a hotovo.
- Ak ste ešte mätu nepozbierali, tak môžete vyskúšať. Ostatná je nastrihaná a suší sa na čajík.
Ešte pár vetvičiek sme si nechali čerstvé na čaj. Tento rok sme mali dobrú úrodu, zberali a sušili sme trikrát.