Mätový sirup

renka73 - fotkarenka73, 17. októbra 2012
Mätový sirup
Foto: renka73

Suroviny

70 g aj stonky
500 ml
500 g




Postup

  1. 1

    Vodu s cukrom pivedieme k varu.Keď to chvíľku povrie pridáme nasekanú mätu.Krátko povaríme a odstavíme.Prikryté necháme stáť 2-3 hodiny.

  2. 2

    Potom precedíme a zohrejeme skoro až k bodu varu.Pridáme limetkovú šťavu a vlejeme do fliaš.

Diskusia k receptu

lubos
Chcem sa opýtať. Ako dlho to vydrží?
cuckasiska
@renka73 krasny ! nas oblubeny ! @lubos ja robim podobne: vodu nechat s cukrm zovriet pridam nasekanu matu a aj citrony a necham luhovat 24 a aj viac hodin, potom necham prevriet, precedim a horuce davam do flias (ja 7 dcl zatvaracich) a horuce aj zatvaram. Potom pocujes take to puk-puk, to znamena, ze chytilo viecko, odnesieme do pivnice a potom hocikedy pocas roka prelejeme do normalnej sirupovej flasky a popijame (tieto domace sirupy ked uz su otvorene mam pre kazdy pripad v chladnicke). Ja ho rada kombinujem aj s ostatnymi ovocnymi domacimi sirupmi.
adalim231
Ďakujem, za recept, zostala mi nejaká mäta v záhradke, už viem čo s ňou,
renka73
Neviem ako dlho vydrží.Nám najviac týždeň lebo vraj je toho málo :-)))
martabj
Ja som robila minuly rok tiež z maty,nie presne taky,ale chcem povedať,že je najlepší ked postoji dlhšiu dobu,vtedy poriadne prejde chuťou maty,skusím aj ten a potom sa určite ozvem
antamauru
s nakrajanymi jahodkami a limetkou je neskutocny ! dakujem za receptik :-)
silvinuska6
ja som robila dnes niečo podobné akurat najpr sa mata luhovala vo vode 24 hodin az potom som varila a chuti výborne maly sa ho nevie dopiť :-D
používateľ nemá avatar
lyu
lyu
je vyyborny....akurat som ho dorobila :) len je este horuci tak ochutnavka az zajtra :)
danka61
Práve som ho dovarila, tak som zvedavá aký bude.Ďakujem za recept.
veronka
Už som robila z 3 dávok, darovala som aj priateľkám . Je to dobrotka.