Mätová zmrzlina s kúskami čokolády fotorecept

kapucinka - fotkakapucinka, 7. augusta 2016
Mätová zmrzlina s kúskami čokolády (fotorecept)
Foto: kapucinka

Na záhrade máme veľa mäty a všetci obľubujeme zmrzlinu. Toto je vylepšený recept na mätovú zmrzlinu.

4
porcie
20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 ml
1 bal (alebo škoricový)
100 g
50 ml
1 hrsť
30 g




Postup

  1. 1

    Mätu pokrájame na menšie kúsky. Dáme do hrnca, zasypeme polovičkou cukru (50 g) a zalejeme vodou, aby zakryla kúsky mäty. Povaríme na miernom ohni, kým sa voda jemne nezafarbí a nezhustne. Vychladnuté precedíme.

    Mätová zmrzlina s kúskami čokolády (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mlieko zmiešame so zvyšným cukrom a vanilkovým alebo škoricovým cukrom - podľa chuti pridáme aj množstvo. Čokoládu na varenie posekáme na drobné kúsky.

    Mätová zmrzlina s kúskami čokolády (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vyšľaháme smotanu a primiešame čokoládu, mätový sirup a zmes mlieka a cukru. Dáme stuhnúť do mrazničky na 5-6 hodín. Zmes má objem trochu menej, než liter.

    Mätová zmrzlina s kúskami čokolády (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podávame ozdobené kesíkami (je to výborné) alebo aj orieškami a lístkom mäty. Dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

evanaaa
Páči sa mi - nielen samotný recept ale aj ilustrácia k nemu, je to originálne a ak by som sem dávala recepty s postupom, asi by som to aj ja tak robila, nefotila ale kreslila :) Ale tá "zmrzka" musí byť chutná a iste aj je.
kapucinka
@Evanaaa (8.8.2016 18:31)

Chcela som ten recept trochu oživiť, tak som tam pridala aj ilustrácie, pretože postup som nenafotila :) páči sa mi, že do toho nemusia ísť vajcia
katka78
Vitaj na vareche @Kapucinka ! Pridala si pekný prvý recept, navyše s originálnym obrázko-postupom. Veľmi sa mi páči. Nech sa ti darí! ☺
slavkabis
@Kapucinka (8.8.2016 14:42) ja som zmrzku vyskúšala včera takže dnes budeme mlsať. trochu som si lízla ale zdá sa mi málo mätová. uvidíme ako bude chutiť v zamrznutom stave :) nabudúce keď tak dám viac mäty. inak je výborná a keď nie mätová tak straciatela bude teraz ☺

kapucinka
@Slavkabis (11.8.2016 06:21)

Asi bude naozaj lepšie pridať viac mäty - sirupu z nej, aby ju bolo cítiť. Skúšala som aj medovku a bolo to výborné v kombinácii aj s mätou. :) ale ďakujem za radu :)