« Naspäť na tento recept

Mäsový špenátový prívarok / Etli Ispanak verzia na vytlačenie

U nás sa špenátový prìvarok pripravuje jedine takto :-) Potrebujete k tomu uz len kusok dobrého chleba,alebo nejaké ine pečivo a hlavné jedlo je na stole ;-P

Autor receptu: cesminaz

Postup receptu

Priprava tohto jedla je velmi jednoducha a vysledok velmi chutny :-) V hrnci na troche oleja zosklovatime cibulu a papriku,ktoru sme si pokrajali na male kocky.Ked uz sa pomaly začne piect,vtedy dame k nej za 1pl červenu mletu papriku.Chvilku nechame poškvrčat a pridáme rozmrazený špenat...
Mäsový špenátový prívarok / Etli Ispanak - obrázok 1

Nalejeme tam take množstvo vody,aké husté to chceme mať,ale dolievat môžte aj počas varenia stále.Ja tam zvyknem dat asi tak 1L vody,neviem presne,robim podla oka :-)Potom pridame donho na menšie kusy pokrajane paradajky,alebo cca.350dl paradajok z flaše.Ja som dala polku zo 7dl flaše,zo svojich paradajok,co som v lete zavàrala :-) Ale zaležì aj od kyslosti paradajok,majù sa dat v tom špenáte cìtit.Este pridame sol,mletu rascu a necháme varit,kým špenát nezmenì farbu,to je cca.15-20minut.Potom pridame mlete mäso,ktore v nom rozmiešame,aby nezostalo v hrčkách.Pridame za 1pl salçe(paradajkove pyre) ,mlete čierne korenie,trocha isot papriky(nemusi byt) ,a k treba tak este rascu podla chuti a za 1kl Vegetu-ja mám domácu,robila som podla receptu tu na Vareche :-) Ale kludne si dajte taku,na aku ste zvyknuty.Ja neodsudzujem nikoho,každy si pouziva taku vegetu,aku chce :-) No a napokon to cele necháme variť cca. 20 minut este takto spolu..
Mäsový špenátový prívarok / Etli Ispanak - obrázok 2

Pred koncom ochutnàme a ak treba dochutìme z tých korenìn,čo sme pouzili počas varenia.Špenát je výborný,u nás doma velmi oblùbený,najmä u mojich detì :-) Podava sa s chlebom,alebo s oblùbeným pečivom :-) Odporùčam vyskušat. Prajem dobrù chuť..
Mäsový špenátový prívarok / Etli Ispanak - obrázok 3

Suroviny








Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist