Pekingské placky fotorecept

sovka62 - fotkasovka62, 19. júla 2010
Pekingské placky (fotorecept)
Foto: sovka62

Tento recept (a mnoho iných) som získala u kaderníčky. Veď to poznáte, hlavne ak roky chodíte k tej istej. Je naozaj vhodný do týchto Zobraziť celý popisTento recept (a mnoho iných) som získala u kaderníčky. Veď to poznáte, hlavne ak roky chodíte k tej istej. Je naozaj vhodný do týchto horúcich dní, pretože všetko si nachystáte večer a na druhý deň už len opečiete, prípadne pripravíte prílohu.

7-8
porcií
20 minút
príprava
6-8 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
5 ks
200 g
1 PL
1,5 PL
1 PL
3 PL
1 ks
3 ks
3 ks




Postup

  1. 1

    V pôvodnom recepte bolo 1 0,7 l lečo, precedené. Nám lepšie chutí čerstvé, takže som ho pripravila ako prvé. Tri paradajky som narezala do kríža a vložila do vriacej vody.

    Pekingské placky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ošúpanú cibuľu a papriku som nakrájala, v panvici som zohriala olej,, pridala cibuľu, podusila do sklovita a pridala papriku.

    Pekingské placky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Papriku som osolila a dusila pár minút, len toľko, aby celkom nezmäkla. Na záver som pridala ošúpané, nakrájané paradajky a ešte chvíľu podusila. Lečo som vybrala z panvice a nechala vychladnúť.

    Pekingské placky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kuracie prsia som nakrájala na menšie kocky. Pridala som všetky prísady podľa rozpisu.

    Pekingské placky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nakoniec som pridala vychladnuté lečo a zamiešala. Hotovú zmes som prikryla a odložila do chladničky, kde vydrží 4-5 dní (ale u nás toľko ešte nikdy nevydržala).

    Pekingské placky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na druhý (tretí, štvrtý...... deň) naberačkou odoberáme zmes a v rozpálenom oleji pečieme placky, z každej strany 3-4 minúty. Môžeme podávať s ryžou, so zemiakmi a v horúcich dňoch celkom stačí aj čerstvá zelenina.

Diskusia k receptu

alexdidi
Výborný recept, ktorý čo najskôr určite pripravím...sovka, naozaj 200g solamyl?
sovka62
Áno, naozaj, je to celé jedno balenie. Ale nie je ho v tom jedle cítiť, ten Solamyl s vajcami to celé spája, aby sa placky nerozpadli.
janger
To vyzera vyborne! A vyhoda je, ze sa to da pripravit popredu. @sovka , prosim ta, ta solcanka, to je nieco take ako vegeta?
sovka62
@janger : solčanka je vegeta bez glutamátu sodného. Pokojne ju môžeš nahradiť vegetou.
babav
@sovka , recept vyzera lakavo,len sa bojim ,ci sa maso dostatocne prepecie za taky kratky cas(?!).Nafotila si to krasne!
sovka62
@babav : mäsko je marinované a je nakrájané na kúsky, celá placky je tenká, takže sa prepečie.
tatranka
@sovka62 ohromný receptík a krásne nafotený spracovaný.Poznám tento recept pod názvom lečovo-kuracie rezne.Je to šťavnatá pochúťka.
A mávame ju aj ako sviatočný obed.
1x dante5
zdezda
Supeeeeer pochúťka, ukladám, vyskúšam, ďakujem :-)
evusik
tak toto nepoznám ...... na fotke to vyzerá ohromne dobre a tá možnosť mať to v chladničke a robiť podľa potreby sa mi páči, to musím vyskúšať :-)
klaura
tiež nepoznám a určite vyskúšam ... recept vyzerá veľmi lákavo ... :)
honestka
Velmi ich mame radi Sovka tak ako ich robis ty masove.
Prave sme ich robili v nedelu ako predjedlo - mali sme hosti, ktori tiez nepoznali tuto dobrotku a robila som ich s cerstvym "Sockaye Salmon", ktory je tu velmi dobry a v dostatocnom mnozstve. Placky Su velmi lahodne, alebo ich robim ako malicke "fasirky" so smotanovo uhorkovo-koprovou omackou.
Vyborny recept! a niekedy takto odpocute su prave tie najlepsie.
furdica
neviem si to predstavit musim skusit ale tolko solamilu? a smaženeho? no vyzeraju lakavo Tak hura do pekla
hannah22
ukladám a skúsim túto verziu, ja to mám ako strapaté rezne s sterilizovaným lečom, toto vyzerá sľubne , pekné foto ďakujem ... :))
coldbery
Vyzerá vynikajúco ....až sa mi slinky zbiehajú....určite urobím... :-))
jerica
nevedela som čo na rýchlo uvariť , tvoj recept ma vyviedol na správny chod dnešného obeda , mám vnukov na prázninách , spravím k tomu zemiačky a obedík je "co by dub" , polievka od včera kyslá luskovica , nie je čo vymýšlať, je tu na to naša "varecha"
frezia68
Určite vyskúšam,výhoda,ak čakám návštevu-vopred pripravené......vďaka za receptík :-))
aroooo
Poznám,robím to so zaváraným lečom /v zime/,pridávam aj hríby je to vynikajúce, z chladničky aj týždeň hneď po ruke,ale uložím aj toto
gittka
poznám a robievam dost často.sú výbornéééééééééééééééé!!!
sovka62
Ďakujem vám všetkým za komentáre a dúfam, že vám budú chutiť tak ako nám. Už je po nich.
coldbery
Musím napísať,že je to vynikajúce a rýchle jedlo...včera som si večer nachystala a dnes naobed som to mala za 8 minút na stole...100 bodov...veľmi nám to chutilo :-)))
evanaaa
Neviem si tú chuť predstaviť, ale na obrázku to vyzerá ozaj na zakusnutie, len to lečo - môj muž ho neje, hlavne kvôli cibuli, možno by sa nejako dala zakamuflovať, lebo by som to chcela skúsiť, kedˇto tak chválite.
tinca
@sovka vydarený recept, až tak žiari, počula som o ňom len som nemohla prísť k receptu. Už je v KK.
frezia68
@sovka ahoj! Len Ti chcem oznámiť,že sme prišli z návštevy u priateľky Oľgy(dodatočne meniny) a na obed nám urobila tento recept a že ho má od priateľky z Poľska,kde boli na návšteve.Keby si nebola u kaderníčky,tak ho dávam na Varechu:-))))))))ň
sovka62
No predstav si! Napriek názvu som veru netušila, že tento recept je medzinárodne známy.
janger
@sovka62 , robila som to, vyborne!!! Mala som na to taku chut! Ale nemala som doma kuracinku. Tak som to spravila s chudym bocikom, a trosilinku kminu som pridala. Dakujem za vyborny recept, hodny na zopakovanie!
evusik
@sovka včera som naložila, dnes som urobila a už je aj zjedené a musím pochváliť .... je to výborné, máme to z mužom tak na tri dni, budem obmieňať prílohy a mám vystarané, ešte raz výborný recept :-)
sovka62
Evúšik, veľmi sa teším, že vám chutilo. No nie je tá Varecha skvelá? Ja som dnes robila bravčové rezne a podľa rady z Varechy som ich len obalila, položila na plech na papier na pečenie, pokvapkala olejom a šupla do vyhriatej rúry. Sú výborné a to som na kilo mäsa minula asi dve lyžice oleja a nie tri švrte fľaše ako inokedy. No kde by som sa toto naučila, nebyť Varechy?
evusik
@sovka máš 100% pravdu, u nás bola cez víkend sestra a práve som robila fašírky z fazuľovým prívarkom a moc si pochaľovala, že v tej fritéze vysmážané je oveľa lepšie ako na panvici. Ja sem sa len usmievala a potom som jej povedala, že som to robila na plechu, nechcela mi veriť. Tiež si to neviem vynachváliť, menej roboty a ešte aj zdravšie :-)
chapona
ahoj @sovka62 , tak som ich dnes robila - už dvakrát - na obed a na večeru, už viem, že 1 maizena nie je veľa a sú fakt žravé:))
rela
@sovka až dnes som natrafila na tento recept. Určite vyskúšam. Okrem receptu ma zaujala rada o "vyprážaní" rezňov na papieri na pečenie. Je to výborný nápad, ešte som o tom nepočula. Škoda, že sa takéto dobré rady nedajú uložiť samostatne. Ty sama si ich dala v komentároch veľa. Ďakujem
ursula4
ja mám podobný recept tu na vareche ako kuracie placky s lečom.Tiež ho máme veľmi radi .Ja tieto placky ešte horúce posypem strúhaným syrom .
tatranocka
@sovka62 recept je výborný,len som mala problém s tým solamylom,tak som ho nahradila 2PL hladkej múky (robila som z 500gr mäsa).Nechala som zmes postáť 1/2 hod. a krásne sa to vypražilo.Časť som urobila so solamylom a priháralo mi to a na dne panvice sa mi tvorila lepkavá pripečená hmota,nepomohli ani kolieska mrkvy v oleji.Ale inak výborné a praktické,večer si nachystám a je to raz-dva.Ďakujem.
sovka62
@tatranocka , mne sa to so Solamylom nikdy nelepí, ale nechávam to stáť v chladničke od večera do rána, tak možno nabobtná a nelepí sa. Ale iste nevadí ani múka, podstatné je, že vám chutilo.
vanilka111
chcela som vlastne dodať,že tam tiež ide solamyl a nič sa nelepí,ale nedávam až toľko,lebo aj vajcia urobia svoju robotu a pospájajú tie kúsky do placky :-)
mstepo
u nás doma to voláme lečové rezne :) robievame ich celoročne zo sterilizovaného leča a nikdy sa nevyhadzovalo :D super recept
sovka62
Zo sterilzovaného som ešte neskúšala, svoje nemám a kúpené mi pripadá príliš "mokré", je v ňom hádam viac šťavy ako pevného obsahu. Ale ak máš svoje, pekné husté, ako som kedysi robievala ja, môžu byť výborné.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Vyskúšané, perfktnné. Placky(rezníky mali úspech)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia