| 
	        
	        
	        
	        Mäsové závitky z kapustných listovAutor receptu: redakcia | 
 4porcie
 | 
 20 minútpríprava
 | 
 50 minúttepelná úprava
 | 
PostupHlávku kapusty rozoberieme na listy, ktoré sparíme horúcou vodou, naplníme, zvinieme a previažeme. Naplnené
listy poukladáme do vymasteného pekáča tesne vedľa seba, pokvapkáme ich olejom, trocha podlejeme vodou rozmiešanou s rajčiakovým pretlakom a vložíme do rúry piecť. Keď listy začnú ružovieť, obrátime ich na druhú stranu, dopečieme, vyberieme a zbavíme nití. Šťavu zalejeme sladkou smotanou a vložíme do nej upečené závitky. Plnka: nadrobno posekanú cibuľu opražíme na masti, pridáme zomleté bravčové a hovädzie mäso, osolíme, okoreníme a dusíme. Po 10 – 20 minútach pridáme ryžu a majorán, trocha podlejeme vodou a prikryté udusíme domäkka. Nakoniec pridáme vajce, ktoré za stáleho miešania necháme v plnke stuhnúť. Podávame s varenými zemiakmi. 
 |