Mäsové guľky zapekané v kyslej kapuste

Autor receptu: dadka21

6
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na troške oleja, pridáme kyslú kapustu a podusíme domäkka. Zemiaky ošúpeme a postrúhame najemno, primiešame nasekanú petržlenovú vňať, soľ, vajce, a dve polievkové lyžice dusenej kapusty nakrájanej nadrobno. Vypracujeme cesto a vyvaľkáme z neho dlhší šúľok.
  2. Salámu posekáme nadrobno a zmiešame s troškou kapusty. Zo zemiakového cesta odkrajujeme malé kúsky, robíme z nich guľky a do každej vtlačíme kúsok salámovej plnky. Guľky hádžeme do vriacej slanej vody a uvaríme. Keď vyplávajú na povrch, ihneď ich vyberieme.
  3. Na dno vymasteného pekáča dáme dusenú kapustu, na ňu uložíme teplé guľky a zalejeme ich smotanou, v ktorej sme rozšľahali dve vajíčka, nastrúhaný syr, soľ, korenie. Vo vyhriatej rúre upečieme doružova.
  4. U nás je veľmi obľúbená kyslá kapusta a toto jedlo je veľmi chutné a dobré, recept patrí k našim obľúbeným. Pripravujem ho vždy, keď niekto má na to chuť.