Mäsové guľky v rajčinovej omáčke

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Obidva druhy mäsa spolu zomelieme, pridáme zomletú cibuľu a cesnak, vajce, osolíme, okoreníme a posypeme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou.
  2. Zmes dobre premiešame a podľa potreby zahustíme strúhankou. Z tejto zmesi si sformujeme guľky a uvaríme ich v rajčinovej omáčke.
  3. Omáčka: rajčiny umyjeme, nakrájame nadrobno a uvaríme ich v osolenej vode. Po uvarení ich rozmixujeme a pretrieme cez sito.
  4. Z masti a múky si upražíme svetlú zápražku, ktorou zahustíme pretreté uvarené rajčiny. Omáčku dochutíme soľou, korením a cukrom.
  5. Mäsové guľky v rajčinovej omáčke podávame s cestovinami alebo varenými zemiakmi. Na tanieri omáčku dozdobíme kopčekom kyslej smotany