Mäsové guľky v rajčinovej omáčke
Autor receptu: redakcia
Postup- Obidva druhy mäsa spolu
zomelieme, pridáme
zomletú cibuľu a cesnak,
vajce, osolíme, okoreníme
a posypeme nadrobno
nasekanou petržlenovou
vňaťou.
- Zmes dobre premiešame
a podľa potreby
zahustíme strúhankou.
Z tejto zmesi si sformujeme
guľky a uvaríme ich v rajčinovej
omáčke.
- Omáčka:
rajčiny umyjeme, nakrájame
nadrobno a uvaríme
ich v osolenej vode. Po uvarení
ich rozmixujeme a pretrieme
cez sito.
- Z masti
a múky si upražíme svetlú
zápražku, ktorou zahustíme
pretreté uvarené rajčiny.
Omáčku dochutíme soľou,
korením a cukrom.
- Mäsové
guľky v rajčinovej omáčke
podávame s cestovinami
alebo varenými zemiakmi.
Na tanieri omáčku dozdobíme
kopčekom kyslej smotany
|