Mäsové gule v kyslej kapuste (fotorecept)

Autor receptu: zabiatko66

Kapustu máme radi a preto bola v sobotu na obed kyslá kapusta.

6
porcií
45 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso pomelieme na mäsovom mlynci spolu s 1 cibuľou a s cesnakom. Ryžu v sáčku uvaríme a vychladnutú pridáme k mäsu. Pridáme koreniny a 1 alebo 2 vajcia. Všetko spolu zmiešame.
  2. Vytvarujeme si gule.
  3. Potom ich opražíme na oleji s každej strany.
  4. Druhú cibuľku nakrájame na kocky a dusíme na oleji do sklovita. Potom pridáme kyslú kapustu a dusíme asi 10-15 min. do polomäkka.
  5. Keď je kapusta polomäkká, pridáme paradajkový pretlak a necháme len trošku prevrieť, potom pridáme 3-4 deci vody a premiešame. Na miernom ohni neháme dusiť ďalej.
  6. Potom pridáme opečené guľky a dusíme až kým sú guľky mäkké.
  7. Ako prílohu podávame varené zemiaky. (voda, soľ, rasca celá)